Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 14 Kézműves vásár Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 15. Nézettség: 382

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 15. 00:04
agyományos ételek, kézzel készített dísztárgyak és ékszerek, valamint régi módszerrel készült italok is vannak a szabadkai kézműves vásáron. A rendezvényre 28 kiállító érkezett Szerbia egész területéről.

Fából készült kis vonatok sorakoznak, kerámia ékszerek díszelegnek és finom illatok terjengenek Szabadka központjában. A színes vásári cukorkák is kelendőek. Voltak, akik unokájuknak vásároltak belőle, hogy megismertessék velük a régi ízeket.
vasárnap, 2016. május 15. 00:05
A vásári cukrokat kézzel készítik, titkos recept alapján, amit a cukrászok eleiktől tanultak. Radivoj Vukov, cukrász, Zenta: „Mindig megtartottuk ezt a hagyományt, hogy létezik ilyen valami, ami nincs a boltokban, hanem csak ilyen vásárokban lehet találni.”

A parázson sült kürtöskalács illatának sem tudtak ellenállni a látogatók. A sütemény mintegy 15 ízesítéssel kapható. Balassa Kitti, szabadkai kiállító: „Parázson sütjük a kürtős kalácsot és ezért lesz ilyen érdekes íze. Felveszi ezt az ízt és azért lesz különleges. Ennek 500 éves tradíciója van. Erdélyben is így készítették még régen.”
vasárnap, 2016. május 15. 00:05
A szabadkai kiállításon japán technikával készült, egyedi ékszerek és dísztárgyak is megtalálhatók. Sofija Mišić, újvidéki kiállító: „Egy speciális japán technikával, rakukerámiával dolgozunk. A kerámia a 16. századból származik, amit tűzben kell kiégetni, ami után oxidálódik. Nagyon magas hőfokon készül és szép hatást kapunk.”
vasárnap, 2016. május 15. 00:05
A szabadkai vásárra 28 kiállító érkezett. Dragan Zekić, szervező: „Láthatnak egyedi hagyományos mesterségeket. Itt láthatják a kürtős kalácsot, ami mondhatni az egyik legrégebbi. Vannak vásári cukorkák, amiket kizárólag házias módon készítenek. Itt van gofri is. Sokan jönnek, és különféle húskészítményeket, henteseket is látnak. Erre szintén azt lehet mondani, hogy egyike a régi mesterségeknek.”

A kézművesvásárt május 20-ig tekinthetik meg Szabadka központjában.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal