Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Pünkösdi istentisztelet Sátoraljaújhelyen



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 15. Nézettség: 390

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 15. 21:07
A pünkösdi ünnep tárgya a húsvéti misztérium beteljesedése. Magyarország egyik legrégebbi református egyházközségében, Sátoraljaújhelyen is pünkösdi istentiszteletet tartottak.
vasárnap, 2016. május 15. 21:07
A Szentlélek eljövetele, ajándékainak kiáradása, az új törvény és az egyház születésnapja. Ezek a pünkösdi ünnepek tárgyai. A sátoraljaújhelyi református felekezetnek meghatározó szerepe van a magyarországi hitközösségben. Kádár Ferenc, a város lelkipásztora pünkösdi igehirdetésében a belső változások fontosságára hívta fel a figyelmet. Kádár Ferenc, református lelkipásztor, Sátoraljaújhely: „Kedves testvéreim, pünkösd nagy üzenete az, hogy lehet megváltozni. Hogy van esély, van lehetőség a megváltozásra az életünkben, a belső változásra. A pünkösdi történet mutatja, hogy Isten szent lelke a megváltoztatásnak, a megújításnak a lelke.”
vasárnap, 2016. május 15. 21:08
A sátoraljaújhelyi református templom teljesen megtelt a szertartás idejére. Az ünnepi istentiszteleten a helyi református iskola diákjai is részt vettek tanáraikkal együtt. „Pünkösdkor imádkoznunk kell az igehirdetőkért, gyülekezetünk pásztoraiért, vezetőinkért, mindazokért, akikre az Úristen, mint Péterre, ma is igét bízott. Hogy azt az igét, ami tőle való, ami a mennyből való, emberi nyelvre fordítva át tudjuk adni.”
vasárnap, 2016. május 15. 21:08
Egyházi énekeket adott elő a református általános iskola diákjainak kórusa. A szertartás végén a gyülekezet dicséreteket énekelve vette magához a szent jegyeket az úrvacsora során.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal