Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 15 Ismét zöld színű a Palicsi-tó vize



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 15. Nézettség: 289

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 15. 21:10
Két hét után visszanyerte természetes zöld színét a Palicsi-tó. Május elején a víz színe sárgára változott. A szakemberek első feltételezései szerint homok keveredett a vízbe. Később kiderült, egy természetes folyamatról volt szó.
vasárnap, 2016. május 15. 21:10
Két hete még sárga színű víz fogadta a Palicsi-tó partjára érkezőket. Huzsvár József, a Palicsi-tó állapotjavítására alakult munkacsoport elnöke: „Tulajdonképpen az algaállomány változott meg, a víznek az állaga változott meg. Javult a PH-érték.”
vasárnap, 2016. május 15. 21:10
A víz színe visszanyerte természetes zöld színét. A legfrissebb mérések alapján a tó foszfortartalma is csökkent. A kevesebb foszformennyiség miatt kevesebb alga képződik, és a tó vize is tisztulhat. Jelenleg körülbelül 30-40 centiméterig átlátható. Nincs kizárva, hogy Palics és környéke egyszer újra fürdőközpont legyen, de vize már nem lesz gyógyhatású. „Az iszap, mint iszap maga nem gyógyhatású, hanem tartalmazza azokat a kedvező sóösszetételeket, amik pozitívan hatnak az emberi szervezetre. Mivel az iszapréteg a múlt hozadéka, tulajdonképpen még a gyáriparkor kerültek bele ezek az anyagok, ez az iszapréteg biztos, hogy nem gyógyhatású.”
vasárnap, 2016. május 15. 21:11
A szakember azt is elmondta, újra nem kerülhet sor a tó lecsapolására. A szakértők megpróbálják fenntartani a jelenlegi egyensúlyt, és élvezhetőbbé tenni a környezetet a Palicsra látogatók számára.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal