Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 16 Hangversenyt adtak a szabadkai zenede érettségizői



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. május 16. Nézettség: 283

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. május 16. 19:42
egnap este tartották a Szabadkai Zeneiskola érettségizőinek koncertjét Szabadkán, a Városháza dísztermében. A tanulók idén többek között Mozart, Verdi, Popper és Bruch műveit adták elő. A koncerten közreműködött a zeneiskola szimfonikus zenekara.
hétfő, 2016. május 16. 19:43
Szakmai zsűri válogatta ki azokat a tanulókat, akik részt vehettek az Szabadkai Zeneiskola évvégi fellépésen. A végzősök az iskola szimfonikus zenekarával léphettek fel. A diákok számára nagy eseményt jelent az érettségi koncert. Török Noémi, diák: “A ma esti érettségi koncerten egy bácskai csokrot adtam elő, már hónapokkal ezelőtt elkezdtünk készülni a tanárnőmmel.”
Mészáros Brigitta, diák: “A felkészítő tanárom Tamara Marković, készültünk szeptember óta. Tényleg sokat gyakoroltunk.”
hétfő, 2016. május 16. 19:43
Az előadás mindenki számára kihívás és közös érdem volt. A zenekar felkészítését Szűcs Mihály és Stefanović Slobodan szaktanár végezte. A karmesteri szerepet Paskó Csaba szaktanár látta el. “Mint karmester, aki belülről hallgatja a zenekart, én az apróságokat is igyekszem észrevenni. Minden hibánkat leszámítva úgy érzem, hogy a tegnapi, tegnapelőtti hangverseny és a mai is egy nagyon sikeres hangverseny volt. Ezt lehetett a közönség reakcióiból is érezni, és én magam is éveztem a diákjaimmal való muzsikálást.”
hétfő, 2016. május 16. 19:44
A zenekar tájolása az elmúlt két évben indult el. Tavaly Topolyán, Zentán és Törökkanizsán is koncerteztek az akkori végzősök. Idén a koncertsorozat célállomásai Vajdaság kisebb települései voltak. Barlai Edit, igazgató: “A hétvége az egy mozgalmas hétvége volt. Voltunk Bácskertesen pénteken és szombaton Szenttamáson. Ez egy különös élmény volt a diákoknak, de remélhetőleg azokba a helységekbe, ahol voltunk, egy új színt vittünk, egy zenekari hangzást. Egy szimfonikus zenekar szólalt meg ott, ahol valószínűleg ilyesmi ritkán vagy egyáltalán nem történt még meg.”
hétfő, 2016. május 16. 19:44
Az igazgató szerint az idei program sokszínűbb volt, mint az előző években. Idén a szimfonikus zenekar kíséretében a jazz tanszak hallgatója is bemutatkozott a közönségnek.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal