Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Bőrcsomósodás-kór miatt tilos a szarvasmarha és a marhahús behozatala



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. május 18. Nézettség: 708

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. május 18. 17:59
Továbbra is tilos behozni Szerbiába a bolgár, görög, török és macedón eredetű szarvasmarhákat és marhahúst, mert ezekben az országokban felütötte a fejét a bőrcsomósodás-kór. Országunkban szigorú szabályok vonatkoznak az élőállat-behozatalra és tenyésztésre, ezért nincs fertőzésveszély – mondják a szakemberek.
szerda, 2016. május 18. 18:00
Mintegy 60 hízóbikát tenyészt a bajmoki Simon Márió. Azt mondja, már a borjúvásárláskor nagy figyelmet fordítanak arra, hogy megbízható helyről, teljes egészségügyi dokumentációval ellátott állatokat vegyenek, a nevelést pedig szigorúan ellenőrzött körülmények között végzik. Simon Márió, marhatenyésztő, Bajmok: „Minden állatnak megvan a papírja, utána rendes állatorvosi ellenőrzés van. Amikor idejönnek, akkor egy hónapig rendszeresen jön az állatorvos és figyeli őket, hogy betegek-e vagy sem.”
szerda, 2016. május 18. 18:00
A Bulgáriában, Görögországban, Törökországban és Macedóniában fejét felütő bőrcsomósodás-kór csak a szarvasmarhákra veszélyes. Hegedűs József, állatorvos: „A bőrnek a csomós, göbös gyulladásával jár, tehát ujjnyi csomók alakulnak ki. Főleg a nyirokcsomók tájékán és utána továbbterjed. Inkább a test elülső területe érintett. Tehát a váll, a nyak, az áll alsó részének a bőrgyulladása jelentkezik.”
szerda, 2016. május 18. 18:01
Szerbiába nagyon szigorú feltételekkel lehet élő állatot behozni. A nyomonkövetési rendszer pedig kiküszöböli azt, hogy fertőzött állat kerüljön az országba. Szerbiában nincs bőrcsomósodás-kór, a fertőzéssel határos országrészekben azonban szigorúan ellenőrzik az állatállományt. Hegedűs József, állatorvos, Bajmok: „A környékbeli hatósági állatorvosok fokozott figyelemmel kísérik ennek a betegségnek az esetleges megjelenését. Hogy nehogy továbbterjedjen, óvintézkedéseket vezettek be. Az összes terepen dolgozó állatorvos értesítve van arról, hogy hogyan néz ki ez a betegség és hogyan lehet felismerni.”
szerda, 2016. május 18. 18:01
A szerb Mezőgazdasági Minisztérium betiltotta a bolgár, görög, török és macedón eredetű szarvasmarhák és marhahús behozatalát. Az országon keresztül még csak nem is szállítható szarvasmarha, vagy marhahús az említett államokból.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal