Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 21 Petrik Pál 100 – kiállítás a zentai múzeumban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. május 21. Nézettség: 316

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. május 21. 16:19
Petrik Pál 100 címmel nyílt kiállítás pénteken este a zentai Városi Múzeumban. A tárlat különlegessége, hogy olyan alkotások kerültek újra egymás mellé, amelyek korábban csak a készítésük idején, a műteremben voltak egymás mellett láthatóak.

(Módosítva: szombat, 2016. május 21. 16:20)
szombat, 2016. május 21. 16:20
A száz évvel ezelőtt született Petrik Pálnak emléket állító retrospektív tárlat megnyitóját Zoran Dukić és Miroslav Jovančić alkalmi produkciója tette ünnepélyesebbé. A két közgyűjteményben és több magángyűjteményben szereplő alkotásokat felvonultató kiállítás kurátora azt szerette volna, ha a tárlat a lehető legalaposabban körbejárja Petrik Pál életművét. Szarka Mándity Krisztina, a kiállítás kurátora: „Nemcsak a képzőművészeti tevékenységét mutatjuk be jelen tárlaton, hanem a díszlettervezői munkásságot is, hiszen nem választható el a kettő egymástól, és így a kiállításon is hangsúlyos egy olyan mozzanat, amely a különböző kölcsönhatásokat emeli ki.”
szombat, 2016. május 21. 16:21
A kiállítás anyagában a művész fotói, emléktárgyai, valamint díjai és kitüntetései is helyet kaptak. Pejin Attila, vezető, Városi Múzeum, Zenta: „Petrik Pál azok közé a festők közé tartozik, akik rendszeresen visszajártak a Zentai Művésztelepre, és így egyik meghatározó figurája lett ezeknek a művésztelepeknek, természetesen a munkássága tükröződik a mi képzőművészeti gyűjteményünkön is, hiszen az elsősorban a művésztelepi alkotásokon keresztül gyarapodott.”
szombat, 2016. május 21. 16:21
A kiállításhoz kapcsolódóan a közeljövőben több rendezvényt is szerveznek majd Zentán, köztük Petrik-művek által ihletett fotókiállítást; homokkép-alkotó műhelymunkát, és egy olyan rendezvényt is, amelyhez az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kölcsönöz majd díszlet- és jelmezterveket a szervezők számára.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal