Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

230 éves Bácskossuthfalva - időkapszulát helyeztek el



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. május 28. Nézettség: 176

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. május 28. 22:50
A két hétvégét betöltő ünnepségsorozat részeként ma időkapszulát helyeztek el a helyi közösség épületében a jövő nemzedék számára. Ezt követően kiosztották a falu elismeréseit.
szombat, 2016. május 28. 22:50
230 évvel ezelőtt a Nagykunságból és a Jászságból érkeztek az első telepesek Ómoravica pusztára és falut alapítottak. Ezt a jeles eseményt ünneplik most. A bácskossuthfalviak 1886-ban, a település 100 éves évfordulóján készítettek egy időkapszulát az utókor számára, amit később a faluház felújításakor találtak meg. Most, 130 évvel később ünnepélyes keretek között ismét befalazták a kortörténeti dokumentumokat.
szombat, 2016. május 28. 22:51
Papp László, helytörténész: „Az eredeti bádogszelencét az eredeti dokumentumokkal egy nagyobb bádogszelencébe helyeztük el és kiegészítettük a 2016-os jelenkor falunk történetének leírásával. Ez mellett, hogy ezt elkészítettük, a falunkról készítettünk fotókat, mégpedig nemcsak a földről készített, hanem a levegőből készített, drón segítségével készített fotókat is.”
szombat, 2016. május 28. 22:51
Folyóiratok, jelenkori fizetőeszközök és fél liter helyi pálinka is helyet kapott az új időkapszulában, amely a helyi közösség épületének falában egy márványtábla mögött várja majd a bácskossuthfalvi utókort. Bácskossuthfalva ünnepén egy új testvérvárosi kapcsolatot is hivatalosítottak a magyarországi Kunmadarassal. A falu életét meghatározó vezetők munkáját emlékplakettel köszönték meg, majd Seffer Attila tanácselnök átadta a faluplakettet és a faludíjat.
szombat, 2016. május 28. 22:52
A közösségért végzett áldozatos munkájáért faluplakettet kapott Forró Verona, a helyi nyugdíjas egyesület volt elnöke. „Nem kell, hogy az emberek otthon eltespedjenek, hanem inkább menjenek és szórakozzanak és segítsenek azokon, akik tényleg nem tudnak magukkal mit kezdeni, betegek, rászorulók.”
szombat, 2016. május 28. 22:52
A falu legrangosabb díját a Moravica Önkéntes Tűzoltó Testület kapta, amely idén ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. Nagy Simon, elnök, Moravica Önkéntes Tűzoltó Testület, Bácskossuthfalva: „Ez a díj a vonuló egységen kívül azoknak a tűzoltóknak is szól, akik az egyesület munkájában részt vesznek és ezek mellett nagyon köszönjük és ezek mellett ezt a díjat a gyerekeknek is ajánljuk, akik szintén részt vesznek a gyakorlatokban és eljárnak hozzánk.”
szombat, 2016. május 28. 22:52
A bácskossuthfalvi helyi közösség idén két hétvégét betöltő rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 230. évfordulóját. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva HK: „A mai napon falunk múltját, jelenét és jövőjét ünnepeljük. Ünnepeljük azokat a személyeket, a szervezeteket, a volt faluvezetőket, akik hozzájárultak ennek a falunak a fejlődéséhez és sokat tettek gazdasági fellendüléséért.”

A délután és az est folyamán grillpartival, ünnepi műsorral és utcabállal ünnepelnek a bácskossuthfalviak.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal