Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

01 06 Hetekig várakoznak a migránsok a Horgos-Röszke határátkelőnél



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. június 1. Nézettség: 294

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. június 1. 19:34
ovábbra is több száz migráns várakozik a magyar-szerb határon található tranzitközpontok közelében. Többen már megunták a mostoha körülményeket és a számunkra kialakított szabadkai pihenőközpontban kérnek segítséget. Az illetékesek mihamarabbi megoldást keresnek a kialakult helyzetre.
szerda, 2016. június 1. 19:35
A Horgos-Röszke határátkelő közelében található tranzitközponthoz továbbra is napi szinten érkeznek a migránsok. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint jelenleg is mintegy kétszázan várakoznak arra, hogy Magyarországra jussanak.
szerda, 2016. június 1. 19:35
A könnyeit morzsolja egy migráns férfi a kerítés tövében. Sokan hetek óta, többször embertelen körülmények között várakoznak arra, hogy bejussanak az Európai Unióba. Az egyik itt várakozó migráns elmondta: „Afganisztánból jöttem, és egy szebb jövő miatt érkeztem. Semmi másért. Az országunkban háború folyik. Minden nap, minden percében háború. Azért jöttünk Európába, hogy szebb jövőnk legyen nekünk és a gyerekeinknek is.
szerda, 2016. június 1. 19:35
Több migráns a számukra kialakított szabadkai pihenőközpont udvarán pihen. Elmondásuk szerint a magyar-szerb határon felhúzott kerítés tövében való várakozásban nagyon ki lehet merülni.
szerda, 2016. június 1. 19:36
Nenad Ivanišević szerb szociálisügyi államtitkár szerint a szerb-magyar határszakaszon kialakult állapotokat mihamarabbi államközi egyezmény segítségével kell orvosolni.
Nenad Ivanišević, szociálisügyi államtitkár, Szerbia: „Azt gondoljuk, jobb lenne, ha ezeket a kérelmeket a befogadóközpontokban intéznék, akár Szabadkán, akár Siden vagy közvetlenül Preševóban, nem pedig az országhatárnál. Az országhatárnál egy olyan helyzet alakul ki, ami nem emberhez méltó, amit mi szeretnénk elkerülni. Remélem, hogy ebben magyar kollégáink is érdekeltek. Tehát arra számítunk, hogy az elkövetkező napokban, mint ahogyan a korábban felmerült problémát is kitűnően megoldottuk a magyar kollégákkal, ezt a helyzetet is sikeresen, megfelelően megoldjuk, erről meg vagyok győződve. Ezeket az embereket a befogadóállomásokon kell elhelyezni, a magyar kollégák pedig legálisan Magyarországról, a saját kritériumaik alapján eldönthetik, ki mehet tovább Magyarországra és ki nem.”
szerda, 2016. június 1. 19:36
Az államtitkát hozzátette, hogy ha a Törökország és az EU közötti megállapodás a tervek szerint működik, akkor nem kell a tavaly nyárihoz hasonló migránsáradatra számítani. Viszont, ha ez a megállapodás csődöt mond, akkor a jövőben bármi előfordulhat, amire Szerbia felkészülten fog majd reagálni.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal