Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Autó-, repülő- és hajómodellek bemutatója a Tandari-tanyán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. június 14. Nézettség: 259

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. június 14. 00:17
Autó-, repülő- és hajómodellek bemutatóját tartották tegnap a Martonos melletti Tandari-tanyán. Az időnként felerősödő szél miatt a repülőgép-bemutató elmaradt, az autók és a gyors motorcsónakok látványos parádéja azonban mindenért kárpótolta a látogatókat.
kedd, 2016. június 14. 00:17
A napsütéses időben csak a szél zavarta a rendezvényt, a sárkányeregető általános iskolásoknak viszont jól jött a kelleténél erősebb légmozgás. A hatodikos Krizsán Csongor papírsárkányt röptetett. „Először megcsináljuk a vázát, nádból, utána rávisszük a csomagolópapírszerűséget, a tetején kivezetünk egy zsinórt, az lesz a vezetője, a végére kötünk egy farkot, és kész.”
kedd, 2016. június 14. 00:17
A magyarkanizsai szervezők Péter Béla nyugalmazott műszaki tanár előtt tisztelegtek, aki a múlt század 60-as éveinek második felétől oktatta diákjait a modellkészítésre. Néhánnyal közülük személyesen is kezet rázhatott a bemutatón. Péter Béla: „Főleg kézi munkából álló munkákat készítettünk, a mai világban pedig, ahogy látjuk is itt a kiállításon, nagyon sok a gyári munka, főleg autók, de azokkal is sok munka van. Azok a régi modellezők, akik nálam kezdték annak idején, továbbfejlődtek, úgyhogy már nem is tudok hozzászólni ezekhez az új gépekhez.”
kedd, 2016. június 14. 00:18
A rendezvény megálmodója és főszervezője Csikós Ferenc magyarkanizsai modellező volt. Megítélése szerint a rendezvény jól sikerült, csak a légi bemutatók elmaradását sajnálta. „Lett volna itt hidroplánja a zentai kollégáknak, amit a vízről engedtek volna fel, de sajnos nem bírják, mert fúj a szél és nem annyira stabil, meg a helikopterek sem bírnak repülni. Egy drón állítólag van, amit megpróbálunk felengedni, de várjuk, hogy mit mond a kolléga rá, mer vagy nem mer vele repülni.”
kedd, 2016. június 14. 00:18
A nézők a légi járművek bemutatójából kaphattak ízelítőt. A rendezvényre a bizonytalan időjárás miatt a magyarországi vendégek nem jöttek el, így az érdeklődők a házigazda magyarkanizsaiak mellett a zentai, adai, óbecsei és horgosi modellezők munkáit láthatták.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal