Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 18 Képes album jelent meg Than Mór életművéről



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. június 18. Nézettség: 173

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. június 18. 16:26
A 19. századi magyar historikus és monumentális festészet kiemelkedő alakjának, Than Mórnak az életművét megörökítő képes albumot mutattak be péntek este Óbecsén. A mű kötetbe rendezve mutatja be a Kárpát-medencében fellelhető értékes alkotásokat.
szombat, 2016. június 18. 16:26
A Than Mór Emlékházban csaknem 30 reprodukció mutatja be a festő életművét, ezek nagy részét Korhecz Papp Zsuzsanna készítette. Könyv formájában három évtizede nem láttak napvilágot Than Mór nagyszerű művei. Korhecz Papp Zsuzsanna, szerző, Than Mór album: „Nagy intézményektől be kellett szerezni a reprodukciókat, mindenki készséges volt, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, az országos intézményektől kezdve Kassa, Nagyvárad, Eszék, a szerbiai múzeumok, mind adták, szerintem érezhető magában a könyvben is ez a nagy szeretet és tisztelet, ami mindenhonnan árad Than Mór felé.”
szombat, 2016. június 18. 16:27
Az album 140 színes reprodukciót tartalmaz. Történelmi pannók, falképek, oltárképek, arc- és tanulmányképek, az 1848–49-es szabadságharc csatáit megörökítő festmények tematikus elrendezésben szemléltetik a pazar életművet.
szombat, 2016. június 18. 16:27
Bakó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott osztályvezetője, Budapest: „Bizonyos műfajokban, például a falkép-festészetben első volt, és a magyar történelmi festészet ún. heroikus, hazafias ágazatának művelőjeként is első volt Madarász Viktorral együtt, aki ezt a fajta festészetet művelte.”
szombat, 2016. június 18. 16:27
Az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör által kiadott hiánypótló album megjelenését az anyaországi Nemzeti Kulturális Alap támogatta.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal