Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Közép- és kelet-európai fúvószenekarok találkozója Nagybecskereken



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. június 18. Nézettség: 333

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. június 18. 16:29
Tegnap este Nagybecskereken ünnepélyesen megnyitották a közép- és kelet-európai fúvószenekarok ötödik szemléjét. Az idei, háromnapos fesztivál lesz az eddigi legtömegesebb: hat országból tizenegy zenekar érkezett.
szombat, 2016. június 18. 16:30
A moszkvai Balakirjev zenekar nyitotta meg tegnap este a Begej-festet, a közép- és kelet-európai fúvószenekarok ötödik szemléjét. A rendezvény célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a fúvós hangszerek és a minőségi zene iránt.
szombat, 2016. június 18. 16:30
Branislav Gagić, szervező, Nagybecskereki Fúvószenekar: „Kivételes öröm számunkra, hogy rendkívül sok együttes jelentkezett – összesen tizenegy – eddig a legtöbb, az összes eddigi fesztivál közül. A rendezvénynek köszönve az elmúlt öt év alatt mintegy háromezer fiatal zenész járt a városunkban – aminek természetesen nagyon örülünk. Kivételes barátságok szövődnek, minden évben rendkívül magas szaktudású zsűrink van.”
szombat, 2016. június 18. 16:30
A rendezvény rendszeres vendége – egyben a szervezője is – Csikota József, a makói Magán Zene- és Művészeti Iskola igazgatója, a Kelet-Európai Fúvószenei Szövetség elnöke. „Nagyon értékes napok előtt állunk, hiszen hat országból érkeztek résztvevők.
szombat, 2016. június 18. 16:31
Ez a verseny egyre nagyobb sikerű és egyre magasabb színvonalú. Sok minden miatt jön ez létre, nyilván a karmesterek elhozzák a zenekaraikat, itt találkozunk, tanulunk egymástól, de az is nagyon fontos, hogy Nagybecskerek otthont ad egy ilyen nagyon komoly nemzetközi megmozdulásnak.”
szombat, 2016. június 18. 16:31
Ezúttal több gyerekzenekar érkezett a fesztiválra, és a felnőtt zenekarok körében is több újabb fellépő van. Az idén először mutatkozik be a székelyföldi Csíkszentsimon fúvószenekara. Székely István, elnök, Fúvósok és Szimfonikus Zenekarok Világszövetsége (WASBE),
szombat, 2016. június 18. 16:32
Románia, Nagyvárad: „Ez egy háromezer lelkes falu, és két fúvószenekaruk van. Székelyföldön, Romániában nagyon nagy „fúvós élet” van, amatőr szférában. Gyakorlatilag minden városban, minden faluban létezik egy fúvószenekar. Csak még nem nyitottak a világ fele, hogy nemzetközi szinten is tudják bemutatni magukat. Most elindultunk és egyre jobban fedezi fel a külföld, hogy Romániában mennyire jó és lelkes fúvószenekarok vannak.”
szombat, 2016. június 18. 16:32
A fellépők szombat és vasárnap délután a Művelődési Központban mutatkoznak be. A karmesterek részére eközben szakmai tanácskozást tartanak. A fesztivál leglátványosabb része a vasárnap esti zárónap lesz, ekkor ugyanis a résztvevők felvonulnak a város főterén és közös zenéléssel szórakoztatják a közönséget. Az eredményhirdetést is akkor tartják.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal