Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 19 Vitrázzsal bővült a kelebiai katolikus templom



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. június 19. Nézettség: 302

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. június 19. 19:59
A színes ablaküveg Márton Áron erdélyi püspököt ábrázolja. A vitrázst Paskó Csaba atya és a helyi hívek ajándékozták a templomnak. A szentmise után a plébánia udvarában lehelyezték a Márton Áron Közösségi Ház alapkövét.
vasárnap, 2016. június 19. 19:59
A kelebiai templom ifjúsági kórusa és a Pro Musica Kamarakórus tette ünnepélyessé a hangulatot. Tumbász Gabriella elnök, Pro Musica Kamarakórus: „A mai ünnepségre nagyon komolyan kellett készülni, körülbelül két-három hónapja kaptuk meg, hogy mit. Ezeket a műveket mi többnyire tudjuk, a rövidebbeket újonnan vettük, mert a Márton Áron püspök emlékére, ez egy emlékhangverseny.”
vasárnap, 2016. június 19. 20:00
Prédikációjában Paskó Csaba plébános kiemelte Márton Áron személyének jelentőségét. A szentmise során megáldották az erdélyi püspök emlékére készített színes ablaküveget.
vasárnap, 2016. június 19. 20:00
A vitrázst Korhecz Papp Zsuzsanna restaurátor tervei alapján készítették el. „Kis akvarellben készítjük el ezt először, ahogy ez tradicionálisan is szokás volt, tehát ezt a technológiát alkalmazták már 100 évvel ezelőtt is. A megrendelők jóváhagyják, hogy tetszik-e nekik, utána megcsináljuk a nagykartont, ami alapján a Tiffany Mészáros Rudolf és Kovács József kivágják az üvegdarabokat. Megfestjük őket, kiégetjük őket és a végén ólomba verődik.”
vasárnap, 2016. június 19. 20:01
Az erdélyi püspök életében nagyon fontos szerepe volt a közösségépítésnek, ez a határon túli magyarság szempontjából kiemelt jelentőséggel bírt. Paskó Csaba, plébános, Kelebia: „A vajdaságiaknak, itt ebben a kisebbségben élő magyarságnak is, nagyon nagy üzenete van Márton Áronnak.
vasárnap, 2016. június 19. 20:01
Megmaradni, magyarnak lenni, kereszténynek lenni úgy, hogy minden más nemzetet tiszteljünk, becsülünk, velük együtt élve egy hihetetlen nagy gazdagságot megtapasztalunk, megélünk, de a saját értékeinket és kultúránkat nem dobjuk ki ezért az ablakon.”
vasárnap, 2016. június 19. 20:02
Isten éltesen sokáig !....Paskó Atya...
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal