Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 06 30 Vajdasági energetikai konferencia Szabadkán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. július 1. Nézettség: 333

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. július 1. 00:23
Vajdasági energetikai konferenciát tartottak Szabadkán. Az eseményen magyarországi energetikai és közmű vállalatok mutatkoznak be. Pénzügyi intézetek a finanszírozási lehetőségeket vázolták. A cél a potenciális szerbiai felhasználók tájékoztatása.
péntek, 2016. július 1. 00:23
A Belgrádi Erőművek Közvállalat két éve tart megbeszéléseket magyarországi cégekkel, együttműködés terén azonban eddig nem történt nagy előrelépés – mondta Petar Vasiljević. A cég igazgatója ettől a konferenciától változást remél. Szerinte az egyik gond, hogy a választások után általában lecserélődnek a vezetők, és így senki sem mer belevágni nagy projektekbe.
péntek, 2016. július 1. 00:23
„Az önkormányzatok vezetőinek nincs hosszútávra szóló megbízatása. Azonban mindannyian tudjuk, hogy az energetikai projekteket nem lehet rövid idő alatt megvalósítani, két, három vagy négy év alatt. Ezek a befektetések több millió euróba kerülnek. Nem kell azon csodálkozni, hogy az önkormányzatokban mindeddig nem történt minőségi előrelépés ezen a téren.”
péntek, 2016. július 1. 00:24
A Vajdasági Energetikai Konferencia célja, hogy a két szomszédos ország vállalkozói egymásra találjanak, és a magyarországi vállalatok megjelenjenek a szerb piacon. Babity János, szabadkai főkonzul, Magyarország: „Láttunk egy olyan szektort, amiben magyarországi cégek részéről még kevés beruházás valósult meg Vajdaságban, illetve Szerbiában, viszont ismerünk több olyan magyar céget, akiknek úgy gondoljuk, hogy tudnánk itt lehetőséget keresni a Vajdaságban.”
péntek, 2016. július 1. 00:24
Az üzleti fórumon az ünnepélyes megnyitót előadások követték. Ezeken pályázati tapasztalattal rendelkező vállalatok, illetve a bankszektor képviselői mutatkoztak be. Skapinyecz Péter, igazgató, Magyar Nemzeti Kereskedőház: „A bankokat sem azért hívtuk, hogy reklámozzák magukat, hanem azért, hogy ezekhez a beruházásokhoz olyan konstrukciókat dolgozzanak ki, ami akár az energiamegtakarításból finanszírozhatóvá teszi azt, hogy az önkormányzatnak ne nagy teher legyen.”
péntek, 2016. július 1. 00:25
Az első Vajdasági Energetikai konferenciát Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a tartományi képviselőház és a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezte.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal