Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

A kvótareferendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. július 6. Nézettség: 397

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. július 6. 23:26
Október másodikán lesz a kvótareferendum. A magyar állampolgárok népszavazáson dönthetnek a kötelező betelepítéssel kapcsolatban. A referendumon a határon túli magyar állampolgárok is részt vehetnek. Akinek nincs magyarországi lakcíme, levélben adhatja le szavazatát.
szerda, 2016. július 6. 23:27
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Ez a kérdése az október 2-ára kiírt népszavazásnak.
szerda, 2016. július 6. 23:27
A témában a határon túl élő magyar állampolgárok is véleményt nyilváníthatnak – hangsúlyozta a főkonzul. Akinek nincs magyarországi lakcíme, a 2014-es országgyűlési választásokhoz hasonlóan, ezúttal is levélben szavazhat.
szerda, 2016. július 6. 23:27
Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja: „Ennek egyik módja, hogy a szavazás napját megelőző két hétben, vagyis október másodikától visszaszámított két hétben, munkanapokon a főkonzulátusokon a már megismert postaláda ki lesz téve, ahová személyazonosság igazolása nélkül eljöhetnek és elhelyezhetik benne a szavazatukat.
szerda, 2016. július 6. 23:28
A másik mód pedig a hagyományos postai mód, amikor ingyen és bérmentve levélszavazatukat az arra rendszeresített borítékba téve és lezárva direktben feladhatják a Nemzeti Választási Iroda címére.”
szerda, 2016. július 6. 23:28
Azoknak, akik szerepelnek a levélben szavazók névjegyzékében, nem kell újra kérniük a regisztrációt. Fontos azonban, hogy leellenőrizzék adataikat. „Meg szeretném kérni a tisztelt választópolgárokat, levélszavazókat a Vajdaságban, hogy kövessék le az anyakönyvi vagy lakcímváltozásokat, és ezeket jelentsék be Magyarországon, és persze a főkonzulátusunk is rendelkezésre áll, és segíteni tud abban, hogy mindig a naprakész, pontos adatok mutatkozzanak.”
szerda, 2016. július 6. 23:29
Azt is jelezni kell, ha valakinek a családtagja idő közben elhunyt, ellenkező esetben ugyanis az ő címére is megérkezik a választási levélcsomag. Aki pedig még nincs a névjegyzékben, online vagy postai úton is regisztrálhat szeptember 17-éig. Azok, akiknek van magyarországi lakcímük, szavazhatnak az ottani címükön, vagy kérhetik, hogy Szabadkán, a főkonzulátuson adják le voksukat.
szerda, 2016. július 6. 23:29
Szavazni kell...............Magyarország maradjon a Magyaroké........
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal