Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 07 16 A világ vezető politikusai támogatják Erdogant



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. július 16. Nézettség: 319

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. július 16. 17:02
Az orosz kormány nevében Dmitry Peskov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy Törökország a régió meghatározó országa és az ott történő események kihatnak a régió stabilitására. Hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a törökországi események minél hamarabb véget érjenek, hogy az ország a stabilitás útjára lépjen. Hozzátette, Oroszország támogatja Erdogant.
szombat, 2016. július 16. 17:02
A törökországi eseményekkel kapcsolatban az ENSZ szóvivője elmondta, hogy a főtitkár, Ban Ki Mun követi az eseményeket, és nyugalomra szólította fel a harcban álló feleket.
szombat, 2016. július 16. 17:02
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kiemelte, hogy Törökország a NATO értékes tagállama, valamint felszólította a feleket, hogy legyenek nyugodtak és tartsák tiszteletben Törökország demokratikus intézményeit.
szombat, 2016. július 16. 17:03
Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter elítélte a törökországi puccskísérletet és felszólított a demokratikus intézmények tiszteletére. A német diplomácia vezetője közleményében kiemelte, hogy a legélesebben elítéli a törökországi demokratikus berendezkedés erőszakos megváltoztatására irányuló valamennyi kísérletet. A német külügyminiszter kitért arra is, hogy mindenkinek be kell tartania a demokratikus és jogállami játékszabályokat, és gondoskodni kell a további vérontás megakadályozásáról.
szombat, 2016. július 16. 17:03
A törökországi hatalom megdöntési kísérletre Boris Johnson, az Egyesült Királyság új külügyminisztere is reagált. Szerinte nagyon aggasztóak a törökországi események. Az Egyesült Királyság törökországi nagykövetsége arra szólította fel az országban tartózkodó brit állampolgárokat, hogy ne menjenek nyilvános helyekre és legyenek éberek.
szombat, 2016. július 16. 17:03
A nemzetbiztonsági és a külpolitikai tárca képviselőivel egyeztet ma Barack Obama Washingtonban. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke a Törökországban történt hatalomátvételi kísérlet miatt hívta össze az amerikai kormánytagokat. Az USA első embere John Kerry külügyminiszterrel is egyeztet. A Fehér Ház álláspontja továbbra is az, hogy Törökországban a legfontosabb a demokrácia és a stabilitás megőrzése.
szombat, 2016. július 16. 17:04
Barack Obama amerikai elnök és John Kerry külügyminiszter a demokratikusan megválasztott török kormányt támogatja, Kerry erről török kollégáját is tájékoztatta – derül ki washingtoni közlésekből. Obama, miután tanácskozott nemzetbiztonsági tanácsadóival, közleményt adott ki, amelyben a török kormány támogatása mellett foglalt állást, s arra intett mindenkit Törökországban, hogy tartózkodjék az erőszaktól és a vérontástól.
szombat, 2016. július 16. 17:04
A közlemény nyilvánosságra hozatala előtt telefonon egyeztetett a Moszkvában tárgyaló John Kerry külügyminiszterrel. Kerry a Fehér Házzal folytatott konzultáció után telefonon hívta fel török kollégáját, Mevlüt Cavusoglut, és hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok “teljes mértékben” Törökország demokratikusan megválasztott polgári kormányát és a demokratikus intézményeket támogatja.
szombat, 2016. július 16. 17:04
Washington valamennyi felet önmérsékletre és ezzel a biztonság garantálására szólította fel.

John Kerry korábban, Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közösen tartott moszkvai sajtóértekezletén azon reményének adott hangot, hogy Törökországban “stabilitás, béke és folyamatosság” lesz.
szombat, 2016. július 16. 17:05
Az amerikai sajtó munkatársai megkeresték Fethullah Gülent, a Pennsylvaniában élő török hittudóst, aki korábban ugyan Recep Tayyip Erdogan államfő szövetségese volt, de miután megromlott a viszonyuk, 2013-ban az Egyesült Államokba költözött, és most az ankarai igazságügyi miniszter azzal vádolta meg, hogy az ő mozgalma áll a puccskísérlet hátterében. A Pennsylvaniában élő Gülen azonban, az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerint, senkinek nem kíván nyilatkozni.
13 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »