Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 13 Krumplifesztivál Topolyán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. augusztus 14. Nézettség: 307

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:43
Krumplifesztivált tartottak a topolyai tájházban. A részt vevő csapatok főzőversenyen és népzenei vetélkedőn vettek részt, a gyerekeknek kézműves-foglalkozást és ügyességi játékokat szerveztek.
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:44
A burgonya a XVI. században került Chile és Peru hegyvidékeiről Európába. Azóta az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbban felhasználható élelmiszerünkké vált. Az egyik leghagyományosabb és legismertebb belőle készülő étel a krumplipaprikás.
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:44
Krumplipucoló versennyel kezdődött a fesztivál a topolyai tájházban. Míg a felnőttek az étel előkészítésén dolgoztak, a gyerekeknek kézműves foglalkozást szerveztek. Ágoston Dániel, Topolya: „Ma Mátyás királynak a meséjét hallgattuk meg, és amikor elolvasták nekünk, akkor azt a feladatot kaptuk, hogy le kell rajzolni a kedvenc jelenetünket.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:44
Burgonya, füstölt kolbász és füstölt csülök is került a bográcsokba. Paul Szikora Erzsébet, elnök, Nefelejcs Kézimunkacsoport, Topolya: „A fűszereken is múlik, az, hogy milyen lesz az íze, tehát paprika, bors, só, ételízesítő, és én mindig szoktam még zöldpaprikát is tenni bele.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:45
Ercsi Ilona, elnök, Tulipán Kézimunkacsoport, Topolya: „Mint a gyerekek, olyan lelkesek vagyunk mi is, és örülünk, hogy vannak ilyen rendezvények, most éppen már feltettük a paprikásunkat főni, és válaszolgatunk a zenei kvízkérdésekre.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:45
Idén először különböző burgonyafajtákkal is megismerkedhettek a résztvevők. Ács Helén, kereskedelmi asszisztens, Kiskunhalas: „20 fajta burgonyával érkeztünk, az Esmeralda típusút használják most a főzéshez a versenyzők, ami egyébként egy salátaburgonya, nagyon közkedvelt fajta.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:46
Idén ötödik alkalommal tartották meg a topolyai Krumplifesztivált a Művelődési Ház szervezésében. Crnkovity Edit, munkatárs, Művelődési Ház, Topolya: „Szeretnénk, ha nyáron események történnének itt, hogy ezzel is népszerűsítsük a mi Tájházunkat, illetve, hogy gazdagítsuk a topolyai programot.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:46
A résztvevők népzenei kvízjátékban vettek részt, melyet az adai Pergető tamburazenekar vezetett. A csapatok saját szöveget is költöttek ismert népi dallamokra.
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:47
Éljen a burgonya..............
9 megjegyzés | 1 / 1 oldal