Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 13 Ősi hagyományok kavalkádja a Kurultájon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. augusztus 14. Nézettség: 311

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:37
Több tízezer látogatója van a magyarországi Bugac pusztai Kurultájnak, azaz az ősi magyar törzsi gyűlésnek. 12 országból 27 nemzet mutatja be a kultúráját, a hagyományait a lovasbemutatókon, sportjátékokon és a különböző táncokon keresztül.
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:37
A rendezvény fő célja az ősi magyar hagyományok bemutatása és továbbéltetése, valamint a rokonnak tartott népekkel való szélesebb körü kapcsolattartás. Sokan a mindennapi életüket is így élik. Sárszegi Péter, Budapest:
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:38
„Egy évben két olyan rendezvény van, ahova mi eljutunk, konkrétan hagyományt őrizni, de egész évben készülünk rá. Olvasunk, készítjük a magunk kis tárgyait, bőrdíszműveskedünk, beleokoskodunk egy csomó más kézműves szakmába, ez a két alkalom egy évben nekünk ünnep.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:38
Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényére ázsiai területekről is érkezetek vendégek, kiállítók, akik rokonnak tartják a magyar népet. Dzhakisheva Adina Kazahsztánból érkezett családjával. Csokoládé és dísztárgyak mellett hagyományos motívumú öltözéket árulnak. „Ezek ókazah, nagyon régi ornamentumok, jelképezik a régi fajta öltözékeket.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:38
A látogatók számos hagyományos táncot nézhettek meg a kiállító terek és jurták előtt. Az ujgurok is bemutatkoztak. Rahima Mahmud: „Nagy megtiszteltetés itt lenni, része lenni a turán családnak. Az ujgurok nagyon nagy szerepet töltöttek be ebben a szép kultúrában. Attiláig visszavezethető a kultúránk, és mielőtt Kína falakat emelt, gyönyörű keleti kultúrával rendelkeztünk.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:39
Összecsapásokban, lovassportokban, íjászatban mérték össze tudásukat és erejüket a különböző nemzetek. Murat Gabdusalimov Kazahsztánból jött a küldöttséggel. „Remélem, hogy sikerül a hagyományainkat megmutatni itt a Kurultájon a jurtánkban. Jöjjenek, és nézzék meg.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:39
A Kurultájon a solymászatot is megismerhette a közönség. Rytkó Roland, solymász, Gyömrő, Magyarország: „Nagyon komoly szabályoknak kell megfelelni ahhoz, hogy valaki madarat vehessen a kezére, jelesül ül az én kezemen egy fiatal héja, ő először van ember kézen, és ezt a több ezer embert kell neki abszolválni akadályként, de jól tűri.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:39
A Kurultájt kétévente rendezi meg a Magyar Turán Egyesület. Idén először a vajdaságiak is bemutatkozhattak kézműves termékeikkel. A szervező a törökbecsei Aracs Turizmus. Link Lajos, vajdasági szervező: „Mi is részesei lehetünk ennek a rendezvénynek, nagyon jó és lélekben erősítő, hogy itt lehetünk.”
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:39
Az ősi magyar törzsi gyűlés leglátványosabb része a seregszemle, amelyen mind a 12 ország 27 nemzetének képviselői zászlókkal vonulnak fel a központi téren.
vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:40
brávó...a hagyományokat őrizni kell.!
11 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »