Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Karaván Familia - Yalla yalla! [OFFICIAL]



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. augusztus 14. Nézettség: 262

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. augusztus 14. 00:41
A budapesti Karaván Família koncertezett tegnap este a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A zenekar a Fonó World Music Selection koncertsorozat részeként jutott el a városba.
Zenekedvelőkkel telt meg a Népkör Magyar Művelődési Központ udvara péntek este. Egy budapesti együttes koncertjére gyűltek össze az emberek. A Karaván Família zenekar célja a roma kultúra zenei értékeinek bemutatása és megőrzése. Nagy István, Karaván Família, Budapest: „A zenéről, amit játszunk, annyit mondanék, hogy európai cigány népzenéből próbálunk minél több dalt megmutatni, feldolgozásokat Oroszországtól a Balkánig, Magyarországtól Romániáig, és ebből próbáljuk kialakítani a saját stílusunkat.”
2002-ben jött létre az együttes. 2003 végén átalakult, kibővült az alapító zenész házaspár gyerekeivel. Csordás Noémi: „Nagyon tetszik ez a zenekar, több koncerten is hallottam már őket, ha jól emlékszem, egyszer az Interetno Fesztiválon is szerepeltek már. A gipsy zenét különösen szeretem, hiszen én is néptáncolok, így közel áll hozzám, más stílusú, de mégis hasonló gipsy zenére mi is táncolunk, ezért közel érzem magamhoz, szeretem a ritmusát, és ahogy beleélik magukat a zenélésbe, teljesen mást ad, mint egy hagyományos népzenekar.”
A zenekar a Fonó World Music Selection koncertsorozat részeként jutott el Szabadkára. A program célja, hogy egy este keretében mutassa be a Fonó Budai Zeneház vezető világzenei produkcióit. A Népkör Magyar Művelődési Központ ezzel a sorozattal kívánja elősegíteni a világzene népszerűsítését. Polyákovity Izabella, munkatárs, Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka: „Egy szűk szervezőcsapat tevékenykedik egész évben az Interetno szervezésével, viszont az önkénteseink, a volontőrjeink nélkül ez a fesztivál nem valósulhatna meg. Igyekeztünk, mivel 15. alkalommal szervezzük meg, vannak fiatalok, akik már 15 éve aktivistáink, kedveskedtünk nekik ezzel a koncerttel.”
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal