Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

VII. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2016. augusztus 19-21. Díjak, elismerések ... 2.



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. augusztus 16. Nézettség: 440

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. augusztus 16. 03:24
VII. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál - Pesti Vigadó, 2016. augusztus 19-21.

A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara, a ZETA (Magyar Zenetanárok Társasága), a Kínai Kórusművészeti Világszövetség és a CM Media által szervezett fesztivál kínai és magyarországi kórusok és ifjú zenészek számára teremt lehetőséget a találkozásra, tehetségük, tudásuk és felkészültségük összemérésére, továbbá baráti közös éneklésre – céljaikat, terveiket, a Fesztivál programját a Kilenc Sárkány Kínai Étteremben mutatták be.

A rendezvény célja közel hozni egymáshoz a két egymástól olyannyira távoli ázsiai és európai kultúrát. Bár e két kontinens népei nagyon különböző utakon haladtak a történelem folyamán, ezáltal nagyon különböző kultúrákat hozva létre, mégis van valami, ami ennek ellenére közös bennük: a hangszerek megszólaltatásában és az emberi hang csodájában örömét lelő emberi lény.

A muzsika hídját nem kell megépíteni, az létezik ősidőktől fogva, bárki ráléphet és felfedezve a mindannyiunkban jelenlévő közös emberit, egy szempillantás alatt ott teremhet a híd másik oldalán, egész közel a távolinak, idegennek hitt közösségekhez. A fesztivál szervezőinek célja, hogy minél több ember észrevegye ezt a hidat, végigmenjen, vagy csak kis ideig elidőzzön rajta.

A fesztivál elnöke: Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke.

A fesztivál alelnöke: Wu Bin, a Kínai népzene Kiadó Társaság igazgatója, a Kínai Oktatási Minisztérium Művészetoktatási Bizottság Szakértői Társaságának tagja, a Kínai Állami Alapfokú Oktatás Zeneoktatási Irányelvek Kutatócsoportjának vezető helyettese.

A fesztivál művészeti vezetői: Michalis Patseas, a Nemzetközi Kodály Társaság előző elnöke, és dr. Ruszinkóné Czermann Cecília, a Zenetanárok Társaságának elnöke.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal