Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 09 24 Orbán Viktor szerint vészforgatókönyvet kell kidolgozni



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. szeptember 25. Nézettség: 270

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:29
Egyetértettünk abban, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalat zárva kell tartani, ez siker – mondta nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor a migrációs csúcs után Bécsben. A magyar miniszterelnök szerint azonban kudarc az, hogy nem dőlt el – mivel Görögország sem volt abban a helyzetben, hogy erről beszéljen -, mikortól várható a görög határok védelme.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:29
. A kormányfő arról is szólt, hogy szerinte egy második védelmi vonalat is ki kell alakítani arra az esete, ha az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás megbukna.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:29
Az Európai Uniónak Egyiptommal is megállapodást kell kötnie, hasonlót, mint Törökországgal – mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a bécsi magyar nagykövetségen tartott nemzetközi sajtótájékoztatón indoklásul jelezte: Egyiptomban 5,5 millió migráns várakozik. Ha az EU nem köt megállapodást Egyiptommal, akkor onnan meglepetés érhet bennünket – mondta.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:29
A magyar miniszterelnök szerint az EU határai Görögország felől nincsenek megvédve. Kiemelte, miközben arról beszélnek, hogy a balkáni útvonal lezárult, mégis migránsok szivárognak be Görögország felől és megakadnak a szerb–magyar határon lévő kerítésnél. Egy új európai védelmi vonal kijelölését tartalmazó vészforgatókönyv kidolgozását javasolta Orbán Viktor miniszterelnök arra az esetre, ha bármilyen okból ellehetetlenülne az Európai Unió és Ankara közötti megállapodás.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:30
. Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Ez a határ nyilvánvalóan nem lehet Görögország határa, mert ha azt képesek lettünk volna ténylegesen működő határrá tenni, akkor azzá tettük volna. Abban reménykedni, hogy az a védelmi vonal Görögország déli határánál lesz, illúzió. Egy másik védelmi vonalat kell kijelölni, erről nem jutottunk egyetértésre, mármint, hol legyen ez a vonal. Abban egyetértettünk, hogy ismét tanácskoznunk kell.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:30
Orbán arról is beszélt, hogy a védvonal a balkáni útvonal esetében elsődlegesen a macedón–görög határon létesülhetne. A második lehetőség a szerb–macedón, a harmadik pedig a magyar–szerb határszakasz. Szerinte sikerrel beszélnek arról, ha néhány száz rendőrt tudnak valahova küldeni az EU vezetői. A magyar miniszterelnök elmondta az Európai Bizottság jelenlévő képviselőjének, hogy csak a 180 kilométeres szerb–magyar határszakaszon 8000 katona és rendőr teljesít szolgálatot.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:30
. „Ezen egy-két tucat uniós rendőr és katona nem segít. A nagyságrendek a balkáni útvonal megvédésének, lezárásának szükségletei és annak nagyságrendje az óriási léptékben eltér attól, amit jelenleg erre a feladatra az EU forrásként szán.”
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:30
Orbán aláhúzta, Magyarország nem kért pénzt Brüsszeltől a védekezésre, de szerinte nem megfelelően osztják szét a forrásokat. Támogatást kap Olaszország és Görögország, de Macedóniáról, Szerbiáról és Bulgáriáról megfeledkeznek.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:31
A migránsok kötelező befogadását előíró kvóták ügyében egész Magyarországot becsapták egy bonyolult európai jogalkotási rendszerben – jelentette ki Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott “rászedtek, kicseleztek és becsaptak a miniszterelnöktársaim”.
vasárnap, 2016. szeptember 25. 00:31
Hangsúlyozta, az Európai Tanács “késhegyig menő viták” után kétszer is írásban döntött arról, hogy a kvótarendszer csak önkéntes lehet. Ezzel szemben az Európai Bizottság később mégis megindított egy ezzel ellentétes jogalkotási folyamatot, ami átment az Európai Parlamenten és bekerült a miniszteri tanács elé, a javaslat elfogadásához pedig ebben az esetben már elég volt a minősített többség, így Magyarország egyedül nem akadályozhatta meg azt.
10 megjegyzés | 1 / 1 oldal