Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 01 Semjén Zsolt előadása Ópusztaszeren



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. október 1. Nézettség: 289

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. október 1. 21:15
magyar alkotmánya – hangoztatta Semjén Zsolt előadásában Ópusztaszeren, az Alaptörvény elfogadásának ötödik évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozat záró programján. Az eseményen a határon túli magyarok helyzetéről és támogatásáról is beszéltek.
szombat, 2016. október 1. 21:15
A Magyarország Alaptörvényének öt éves évfordulójára szervezett eseménysorozat ünnepi zárórendezvényét Ópusztaszeren tartották meg. Semjén Zsolt magyar miniszterelnökhelyettes kiemelte, hogy a 2011-ben meghozott Alkotmány lényegében más, mint az előző, mert a nemzetet helyezi a központba és minden magyarra vonatkozik. „2011-ben a magyar nemzet szabad akaratából megalkotta az Alaptörvényt, azt az Alaptörvényt, ami valóban nemzeti, kifejezi nemzet önértelmezését, és ezért elmondhatom, hogy ez valóban nemzeti alkotmány.
szombat, 2016. október 1. 21:15
„2011-ben a magyar nemzet szabad akaratából megalkotta az Alaptörvényt, azt az Alaptörvényt, ami valóban nemzeti, kifejezi nemzet önértelmezését, és ezért elmondhatom, hogy ez valóban nemzeti alkotmány. Külhoni magyarság szempontjából pedig a legfontosabb, hogy nemcsak az van, amit Antal József volt miniszterelnök mondott, hogy lélekben 15 millió magyar minisztere, amiért számos vád is érte, hanem ez az Alkotmány sokkal, de sokkal többet jelent. Kimondja azt, hogy Magyarország felelősséget visel minden magyarért, tehát Magyarország minden magyar országa, az Alaptörvény minden magyar alkotmánya, és miután a nemzetegyesítés lehetőségét a magyar állampolgárság megadásával lehetővé tettük, ezért örömmel jelentem, hogy a ciklus végéig meglesz az egymillió új magyar állampolgár.”
szombat, 2016. október 1. 21:15
Az ünnepségen Trócsányi László magyar igazságügyi miniszter A nemzet fogalma az alaptörvény tükrében című előadásában rámutatott, hogy fontos a nemzet egységének a megjelenése az Alkotmányban, de ugyanolyan a fontos a nemzettudat fogalma is. „Nemzettudatnak kell lenni minden egyes magyar polgárnak a fejében, hiszen egy érzelmi közösséget is jelent, mert van egy közös történelmünk, közös nyelvünk, közös kultúránk, és ezt együtt kell megjelenítenünk.
szombat, 2016. október 1. 21:15
Nagyon fontos a nemzet kifejezése egy egyesülő Európában, és fontos, hogy a nemzet szó és Európa egyensúlyba kerüljön, mi egy európai államban élünk, ahol az uniós országok együttműködése rendkívül fontos, de ugyanilyen fontos, hogy az európai integráció tartsa tiszteletben a tagállamok nemzeti identitását.”
szombat, 2016. október 1. 21:16
Az ópusztaszeri konferencián kerekasztal beszélgetést is rendeztek, amelyen a határon túli magyar pártok vezetői a magyar nemzeti közösségek helyzetéről tárgyaltak.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal