Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 01 Áder János a klímaváltozás és népvándorlás közötti összefüggésről



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. október 1. Nézettség: 313

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. október 1. 21:18
Áder János a klímaváltozás és népvándorlás közötti összefüggésről (videó)
szombat, 2016. október 1. 21:18
A gondolkodását kell megváltoztatni, mivel az emberi faj még nem szembesült akkora problémával, mint a klímaváltozás – ezt Áder János magyar köztársasági elnök mondta a M1-nek adott exkluzív interjújában. A köztársasági elnök szerint a migráció átfogó probléma. A kampánynak vége van, de a probléma velünk marad, nemcsak most, hanem a következő években és évtizedekben is – fogalmazott az államfő. Áder János szerint a migráció oka a háborúk mellett a klímaváltozás.
szombat, 2016. október 1. 21:18
Elmondta, a migráció szolidaritási és szuverenitási kérdést is felvet. Kiemelte eddig úgy foglalkoztak a kérdéssel, hogy segítsünk-e embertársainknak vagy a saját biztonságunkra ügyeljünk. Szerinte a helyes megoldás az is-is, de ennek a módját még meg kell találni. A holnapi kvóta-népszavazással kapcsolatban azt mondta, bölcs döntést vár a választóktól.
szombat, 2016. október 1. 21:19
Áder János, államfő, Magyarország: „Bölcs döntést mindenféleképpen! A válasz számomra három részre bontható. A holnapi népszavazás egyrészt jelent szuverenitáskérdést. A kérdést nyilván mindenki ismeri, de valójában arról szól, hogy a problémáról – nevezzük ezt most modern kori népvándorláshoz kötődő egy fontos kérdésről – magunk akarunk-e dönteni, vagy a döntés jogát átruházzuk másra. Ez az első kérdés számomra. A második egy demokráciát érintő kérdés. Bibó Istvánt szeretném idézni, aki azt írta sok-sok évvel ezelőtt, hogy demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni.
szombat, 2016. október 1. 21:19
. Folytatva tovább Bibó gondolatát, nem félni mások véleményét megismerni, mások véleményét megkérdezni. A harmadik kérdés egy alkotmányossági kérdés. A népszavazáshoz való jog alkotmányos alapjog. A választópolgárok, Magyarország polgárai közvetlenül tudnak véleményt nyilvánítani valamilyen kérdésről. Az eddigiek során és az elmúlt 27 évben most már, saját jövőnket és közösségi jövőnket is érintő fontos döntéseket döntöttünk el így. Gondoljunk csak a ’89-es népszavazásra, ami alapvető alkotmányos kérdéseket döntött el, gondoljunk a NATO-hoz való csatlakozásra vagy az Európai Unióhoz való csatlakozásra.
szombat, 2016. október 1. 21:19
. Holnap egy újabb népszavazás lesz. Azt gondolom, hogy egy köztársasági elnök nem biztathatja másra honfitársait, minthogy véleményüket, bármi legyen is az, cselekvő módon fejezzék ki.”
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal