Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 21 Ezt tartalmazza az EU-s csúcs zárónyilatkozata



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. október 23. Nézettség: 386

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. október 23. 12:25
Orbán Viktor miniszterelnök még a találkozó kezdete előtt kijelentette: Magyarország továbbra is elutasítja a migránsok betelepítését. Orbán Viktor magyar miniszterelnök: “A Bizottságnak az a javaslata, ami az asztalon van és amely tartalmazza a kötelező betelepítési kvótát, annak semmi esélye nincs arra, hogy többségi, illetve hogy konszenzusos támogatást kapjon, mert mi sosem fogjuk támogatni. Úgyhogy ezt vonják vissza, vegyék le az asztalról és más alapokról kezdjük újra a tárgyalást.”
vasárnap, 2016. október 23. 12:25
A migráció mellett a csúcstalálkozó másik fontos témája az oroszország elleni szankciók kérdése volt. Különösen annak fényében, hogy az orosz tengeri flotta egységei épp ma haladnak át a doveri szoroson, hogy bekapcsolódjanak a szíriai hadműveletkebe. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azt mondta: egyelőre nem hoznak további szankciókat Oroszország ellen, majd hozzátette: egyértelmű, hogy Moszkva célja gyengíteni az Uniót, azonban az EU nem kívánja fokozni a feszültséget.
vasárnap, 2016. október 23. 12:26
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke: “Mi egyszerűen csak reagálunk az orosz lépésekre. Az EU elkötelezett a tárgyalások mellett, azonban sosem fogjuk emiatt veszélybe sodorni az értékeinket és alapelveinket. Ezért, és hogy fenntartsuk az egységünket, abban egyeztünk meg, hogy megmaradnak az eddigi szankciók.”
vasárnap, 2016. október 23. 12:26
Ma kereskedelempolitikai kérdésekről, elsősorban az Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodásról tárgyalnak az állam- és kormányfők. A tárgyalásokat a mindössze 3,4 milliós belga tartomány, Vallónia miatt nem fejezhetik be, a vallón kormány ugyanis olyan igényeket támasztott, amelyekről eddig nem sikerült megállapodni. Az Uniós vezetők úgy vélik: a sikertelenség aláásná az ehhez hasonló szerződések létrejöttét is.
vasárnap, 2016. október 23. 12:26
Az uniós csúcson az Oroszországgal való kapcsolatokról is szó volt..........
vasárnap, 2016. október 23. 12:27
Az unió nem kívánja fokozni a feszültséget Oroszországgal, csupán válaszokat ad az orosz akciókra – jelentette ki éjszaka Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a csúcstalálkozó első tárgyalási napját követően. Elmondta, a tagállami vezetők arra szólították fel a Szíriában szembenálló feleket, hogy azonnal hagyjanak fel az atrocitásokkal és az ellenségeskedéssel, valamint hiteles politikai békefolyamat újrakezdését sürgették az ENSZ égisze alatt.
vasárnap, 2016. október 23. 12:27
Az Európai Unió elítéli a szíriai rezsim és Oroszország számos halálos áldozatot követelő támadásait, különösen Aleppó városában és környékén – hangsúlyozta a tanács elnöke. Mindazokat, akik megszegik a nemzetközi humanitárius és emberi jogokat, felelősségre kell vonni – hangsúlyozta.
vasárnap, 2016. október 23. 12:27
. Kijelentette: az unió “minden rendelkezésre álló eszköz” alkalmazásának lehetőségét megfontolja Szíria és szövetségesei, köztük Oroszország ellen, ha az atrocitások folytatódnak. Hozzátette, Európa mindig készen áll a helyzet tárgyalásos rendezésére, ugyanakkor sosem köt kompromisszumot alapvető értékeit illetően.
vasárnap, 2016. október 23. 12:28
A találkozó napirendjének első helyén a migráció kérdése szerepel......
vasárnap, 2016. október 23. 12:28
Megkezdődött az uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója csütörtök délután Brüsszelben. Az ülésen áttekintik a válság kezelése céljából hozott határozatok végrehajtását, illetve a migrációs áradat csökkentésére vonatkozó további lépéseket. A csütörtöki munkavacsora középpontjában az Oroszországgal való kapcsolatok áttekintése áll majd. Ezek mellett tárgyalnak majd a szíriai konfliktus rendezéséről és a humanitárius válság megoldásáról is.
20 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »