Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 09 Vegyes reakciók Donald Trump győzelmére



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. november 9. Nézettség: 247

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. november 9. 18:23
Donald Trump választási győzelme vegyes érzelmeket váltott ki Európa és a világ vezető politikusai között. A legtöbben gratuláltak a politikusnak, de egyesek kétségeiket fejezték ki a további kapcsolatokat illetően.
Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az elsők között gratulált Donald Trumpnak, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott elnökének.
szerda, 2016. november 9. 18:23
„Az Európai Unió és az Egyesült Államok közti kapcsolatok mélyebbek bármilyen politikai változásnál. Továbbra is együtt fogunk dolgozni, újra felfedezzük Európa erejét” – írta Twitter-üzenetében a főképviselő.
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár gratulált Donald Trumpnak. A NATO vezetője hangsúlyozta, a hibrid hadviselés, a kibertámadások, valamint a terrorfenyegetettség korszakában „kihívásokkal teli biztonsági környezettel kell szembenézni”, amelyben „az amerikai vezető szerep fontosabb, mint valaha”.
szerda, 2016. november 9. 18:23
A németek már nem voltak annyira elégedettek az új amerikai elnök személyével. Ursula von der Leyen német védelmi miniszter kijelentette, hogy Donald Trump győzelme az amerikai elnökválasztáson „súlyos megrázkódtatás”, de a republikánus jelölt is tudja, hogy sikere nem neki szól, hanem a washingtoni politikai vezető réteg ellen. Hangsúlyozta azt is, hogy a választási kampány durva, megosztó jellege ellenére tudomásul kell venni, hogy az Egyesült Államokban „szabad és demokratikus” elnökválasztást tartottak.
szerda, 2016. november 9. 18:23
Vlagyimir Putyin orosz elnök táviratban gratulált az amerikai elnökválasztáson elért győzelméhez Donald Trumpnak. A Kreml sajtószolgálata szerint Putyin kifejezte reményét, hogy a megválasztott republikánus párti amerikai elnökkel együtt tud majd működni azért, hogy kivezessék az orosz-amerikai kapcsolatokat a válság állapotából. Az orosz elnök közölte: biztos benne, hogy „a Moszkva és Washington közötti, az egyenlőségre, a kölcsönös tiszteletre és egymás álláspontjának reális figyelembe vételére épülő, pozitív párbeszéd kiépítése megfelel országaink népei és az egész nemzetközi közösség érdekeinek”.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal