Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-08 Nagyköveti látogatás Magyarkanizsán – Támogatás a szülőföldön maradásért



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. november 10. Nézettség: 257

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. november 10. 18:41
Magyarkanizsán járt ma Pintér Attila. Magyarország belgrádi nagykövete két olyan családot is meglátogatott, akik különböző területeken ugyan, de sikerrel pályáztak a Prosperitati Alapítványnál.
csütörtök, 2016. november 10. 18:41
Először a kishomoki Szabó Szabolcs gazdaságát és az új körbálázó felszerelést tekintette meg Pintér Attila. Ezt követően a Futó családhoz látogatott, akik, miután egy gyermekük után hármasikrekkel bővültek, az alapítvány pályázatából vásároltak nagyobb családi házat maguknak. Az új házba október 22-én költöztek be, tavasszal pedig fóliasátras termesztésbe kezdenek. Futó Nikoletta négygyermekes anyuka: „Nagyon sok mindent fel kellett újítani rajta, újra kellett meszelni. Ránk vár még a nyílászárók cseréje, de egyelőre azt majd tavaszra, télire megcsináltuk, ami fontosabb volt.”
csütörtök, 2016. november 10. 18:41
Pintér Attila úgy értékelte, hogy a ma meglátogatott családok pontosan azt teszik, amiért a Prosperitati Alapítvány létrejött, a szülőföldön maradásukat és boldogulásukat készítik elő a magyar állami támogatásból. „Mindkét család megérdemelte ezt a támogatást. Az egyik egy mezőgazdasági vállalkozó volt, a másik egy többgyermekes család, akiknek az egyik fő célja az, hogy helyben maradjanak és helyben boldoguljanak.
csütörtök, 2016. november 10. 18:41
Magyarkanizsa községben eddig mintegy 150 millió dinárnyi beruházás valósult meg a Prosperitati támogatásából. A nagykövet szerint a hónap közepén várhatóan megjelennek a hiteltámogatások is, amelyek elsősorban a kis- és középvállalkozások vonatkozásában kínálnak majd kiváló befektetési lehetőségeket.
csütörtök, 2016. november 10. 18:42
A belgrádi magyar nagykövet a szülőföldön maradást serkentő gazdasági együttműködésről is tárgyalt a községi önkormányzat vezetőivel magyarkanizsai látogatása során. Pintér Attila és Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere egyetértett abban, hogy erősíteni kell az anyaországi és a magyarkanizsai vállalkozók kapcsolatát, ez ugyanis idővel új munkahelyeket is eredményezhet. Fejsztámer Róbert polgármester: „Valójában már arról beszélgettünk beszélgetésünk második felében, hogy hogyan tudnánk a káderproblémákra megoldást találni. Így a gazdasági együttműködés mellett szóba került az oktatási rendszerünk, annak ha nem is a reformja, mert az nem hozzánk tartozik, de megpróbálni valamilyen formában hidat találni a vállalkozók és az oktatási intézmények között.”
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal