Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-16 - Ma van a tolerancia világnapja



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. november 16. Nézettség: 295

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. november 16. 19:48
Húsz éve november 16-a tolerancia világnapja. 1995 volt a tolerancia éve az UNESCO kezdeményezésére. Nagyszabású nemzetközi kampány keretében hívták fel a figyelmet a türelmességre. A világnappal az intolerancia veszélyeire figyelmeztetnek.
szerda, 2016. november 16. 19:48
November 16-a 1996 óta a tolerancia nemzetközi napja, amelyet az iskolákban különböző rendezvényekkel ünnepelnek. Így volt ez a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában is, ahol másodszor rendezték meg az eseményt. A diákok egy kiállításon mutatták be a magyar, a szerb, a horvát, a bunyevác és a német kultúra sajátosságait.
szerda, 2016. november 16. 19:48
Szloboda Szonya, diák, Jovan Mikić Á. I.: „Kiállítottuk a magyarságra vonatkozó tárgyakat, ételeket és képeket. Szerintünk ezt meg kellene őrizni, ezek hungarikumok, amiket véd a törvény és a magyar kultúrát foglalja magába.”
szerda, 2016. november 16. 19:49
Az iskolában fontosnak tartják a toleranciára való nevelést, mert egy többnemzetiségű közösségben a diákoknak meg kell tanulniuk elfogadni és megismerni egymás kultúráját. A magyar sarokban is több hungarikummal találkozhattak a látogatók, a többi között a Rubik-kockával is.
szerda, 2016. november 16. 19:49
kockával is.
Horváth Rice Valéria, magyartanárnő, Jovan Mikić Á. I.: „Az idei elvünk az volt, hogy a hungarikumok nyomán indulunk el. Tehát van egy kis ismertető arról, hogy mi az, hogy hungarikum és igyekeztünk összeszedni olyan tárgyakat, hogy mindenki lássa, hogy nem csak a jelen, de a múlt is jelen van, de a jövő is.”
szerda, 2016. november 16. 19:49
Az intézmény tornatermében felállítottak egy úgynevezett tolerancia falat, amelyre mindenki egy mondatban felírhatta, hogy számára mit jelent a tolerancia. Marija Milodanović, igazgató, Jovan Mikić Á. I.: „Azt gondoljuk, hogy ezen a napon fel kell hívni a figyelmet a toleranciára, aminek jelen kell lennie a diákok mindennapjaiban, az életükben, az iskolában, a környezetben, ahol élnek. Ezt kell elérnünk.”
szerda, 2016. november 16. 19:49
A világnapok célja a figyelemfelhívás. Ez azonban csak akkor lehet hatékony, ha nem csupán egy napra korlátozódik.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal