Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Bácsföldváron eddig több mint 1600-an igényelték a magyar állampolgárságot



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. november 22. Nézettség: 277

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. november 22. 20:23
A településen ma kihelyezett konzuli fogadónapot tartottak Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai. Ezúttal is több mint száz honosítási kérelmet vettek át a lakosoktól.
A közel ötezer lelkes Bácsföldvár lakosságának nagyjából a fele magyar. Nagy részük már átadta a honosítási kérelmet. A magyar állampolgárság iránti érdeklődés továbbra sem lankad a faluban.
Zaják Verona, Bácsföldvár: “Van egy lányom meg egy fiam, a családjukkal már megcsinálták, és én azt gondoltam, hogy én már idős vagyok, nem kell, de igenis, hogy kell.”
Bogdán Zsolt, Bácsföldvár: “Mindenkinek van lehetősége, megpróbáljuk mi is.”
Eddig összesen több mint 1600-an igényeltek magyar állampolgárságot Bácsföldváron. A keddi fogadónapon több mint 110 kérelmet vettek át a főkonzulátus munkatársai. Györe István, a VMSZ bácsföldvári szervezete elnökségi tagja: “A kérelmezők a bácsföldváriakon kívül Óbecséről, Temerinből, Újvidékről, Kátyról, Szenttamásról, Turiáról érkeznek. Az érdeklődés igen nagy.”
kedd, 2016. november 22. 20:23
Plank Zoltán konzul szerint Vajdaságban 170-180 ezerre tehető az állampolgárságot igénylők száma, közülük több mint 150 ezren már meg is szerezték azt. “Még mindig a főkonzulátuson naponta olyan 40 kérelmező érkezik, és a hetente egyszer tartott vidéki kihelyezett konzuli fogadónapokon is átlagosan olyan százan nyújtják be a kérelmeket. A folyamat, nem győzöm hangsúlyozni, nem áll le, öt év múlva, tíz év múlva is lehet kérelmezni a magyar állampolgárságot.”
Magyarország Szabadkai Főkonzulátus továbbra is rendszeresen tart kihelyezett fogadónapokat Vajdaság-szerte. Bácsföldvárra legközelebb márciusban vagy áprilisban jönnek a konzulátus munkatársai.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal