Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-27 Hurka- és kolbászfesztivál Adorjánon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. november 27. Nézettség: 308

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. november 27. 21:12
Hagyományos hurka- és kolbászfesztivált szerveztek szombaton Adorjánon. A rendezvény disznóvágással kezdődött, utána 82 csapat részvételével tartották meg a hurka- és kolbásztöltő versenyt.
vasárnap, 2016. november 27. 21:12
Délelőtt lakodalmas zenekarok szórakoztatták a közönséget. Sokan táncra is perdültek, miközben az öttagú csapatok hagyományos módon készítették el és töltötték a bélbe a hurkát és a kolbászt. A szervevők tízezer adag hurkát és kolbászt sütöttek ki, amit ingyen osztottak szét a vendégeknek. Senki sem maradt éhen.
vasárnap, 2016. november 27. 21:13
A nap folyamán mintegy 14 ezren fordultak meg Adorjánon. A település főutcáján több mint egy kilométer hosszan kirakodóvásár volt. Nemcsak hurkát és kolbászt, hagyományos disznótoros finomságokat, adventi és karácsonyi díszeket, kézműves termékeket, mézet is lehetett vásárolni.
vasárnap, 2016. november 27. 21:13
A muzslyai hagyományápolók szombat hajnalban, kemencében frissen sütöttek ki egy négykilós házikenyeret a disznótoros finomságok mellé.
Egész délelőtt szorgoskodtak a csapatok. De vajon mi az alapja a jó házikolbásznak? Molnár Gábor Miklós, Balog Goran Team, Zenta: „A jó kolbásznak a jó minőségű hús. Megvan az aránya, mennyi hús, mennyi szalonna, mert az arány nagyon fontos, ne legyen zsíros, meg minden. Meg a jó fűszerezés: a paprika, a köménymag, a fokhagyma, a bors, meg a só okvetlenül, és akkor ez mind így összeáll, akkor nagyon finom az egész.”
vasárnap, 2016. november 27. 21:13
A 11 tagú zsűri a kisült hurkákat és kolbászokat kóstolgatta. Ültek, de miután mind a 82 hurka- és kolbászmintát végigkóstolták, nem biztos, hogy fel tudtak állni.

Hurkakészítésben harmadik lett a topolyai Sat trakt, második a tiszahegyesi Dušan Svirčev, első pedig a zentai Vodkás Pityu csapata.
vasárnap, 2016. november 27. 21:13
Balog Zsófia, Vodkás Pityu Csapata, Zenta: „A fejet, a tüdőt, bőrt, a hasa alját mi bele szoktuk tenni, megfőzzük, meg a vesét, és külön a rizst az abalében, és akkor só, bors, babérlevél ízesítése. Van, aki majorannát is tesz bele, én nem szeretem.”
vasárnap, 2016. november 27. 21:14
A legjobb kolbászokat a harmadik helyezett muzslyai Gregus József, a második díjas topolyai Royal Gastro és az első helyezett martonosi Telek Paprika csapata készítette. Különdíjat kapott Adorján testvértelepülése, a magyarországi Adorjánháza hurka- és kolbásztöltő csapata. Ők otthon, másképp készítik a hurkát.
vasárnap, 2016. november 27. 21:14
Takács Lajos, Adorjánháza, Magyarország: „A hurkába mi szoktunk vért tenni, vöröshagymát megfőzve, és zsemlét is szoktunk összekeverve, darálva, utána megtöltjük, egy kicsit megfőzzük, utána tálaljuk.”
vasárnap, 2016. november 27. 21:14
Adorjánon immár hatodik alkalommal rendezték meg a hurka- és kolbászfesztivált. Borsos Csaba, Adorjáni Helyi Közösség elnöke: „Szeretnénk ezt a hagyományt folytatni, és évről évre próbáljuk az előző évi hibákat, amik esetleg becsúsznak, kiküszöbölni és minél magasabb színvonalra emelni ezt a rendezvényt.”
9 megjegyzés | 1 / 1 oldal