Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016-11-27 Advent első vasárnapja



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. november 27. Nézettség: 319

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. november 27. 21:15
Ma van advent első vasárnapja. Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a ludasi Szent Katalin-templomban is. Advent a karácsonyra való felkészülés időszaka, ami négy vasárnapon át tart. Az időszak egyik szimbóluma a koszorú, ami a közös karácsonyvárást segíti.
vasárnap, 2016. november 27. 21:15
A ludasi templomban az adventi koszorú első gyertyáját Zemkó Ilonka, a helyi pasztorális tanács tagja gyújtotta meg. „A világosságot jelképezi, hogy lélekben is megtisztuljunk és közeledjünk az ünnephez, Jézus eljöveteléhez. Nagyon fontos ez a lelki felkészülés, hogy ne csak a lakásainkat díszítsük ki, hanem a lelkünk is egyre tisztább legyen.”
vasárnap, 2016. november 27. 21:15
A szentmise elején Gulyás Oldal Réka mondott el néhány fontos tudnivalót a karácsonyt megelőző négy hétről. „Az adventi koszorú gyertyájának pici fénye biztatóan jelzi, hogy tartsunk ki.”
vasárnap, 2016. november 27. 21:15
Koszorút a 19-20. század óta szokás készíteni. A gyertyákat karácsonyig vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. Szalai Noémi: „Csináltunk adventi koszorút, este meg szoktuk gyújtani a gyertyákat és együtt imádkozunk. Van, amikor együtt megyünk a templomba.”
vasárnap, 2016. november 27. 21:15
Az advent magyarul azt jelenti, az úr eljövetele, így készülünk Jézus születésére, emelte ki prédikációjában Dobai István ludasi plébános. „A legalapvetőbb készülődés a megtérés, vagyis az, hogy lelkileg felkészülünk az ő befogadására. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a szentgyónáshoz járulunk adventben és így nagyobb örömmel tudjuk ünnepelni a karácsonyt.”
vasárnap, 2016. november 27. 21:15
Advent első vasárnapja Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, ami egyben az egyházi év kezdetét is jelenti.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal