Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ezentúl Szerbiában nyújt segítséget a migránsoknak



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. december 1. Nézettség: 191

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. december 1. 19:50
A Szerbia területén tartózkodó migránsoknak nyújt ezentúl segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – erről írt alá együttműködési megállapodást Belgrádban a karitatív szervezet és a szerb kormány.
csütörtök, 2016. december 1. 19:50
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Szerbia területén tartózkodó migránsok segítségnyújtásához tapasztalataival és tudásával járul hozzá elsősorban mozgó egészségügyi ellátással, de szükség esetén ruhaadományokkal vagy élelmiszerrel. Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke az eseményen kiemelte: elsősorban Vajdaságban szeretnének segíteni.
csütörtök, 2016. december 1. 19:51
Ez kifejezett humanitárius támogatást jelent, ami azt jelenti, hogy mi a kezükbe adunk élelmiszert, higiénés szereket, de akár kötszert és valamifajta szolgáltatást is, elsősorban egyszerű egészségügyi ellátást, az úton lévők panaszait próbáljuk egy kicsit enyhíteni, amik a különböző sebekből, a különböző megfázásokból, kisebb betegségekből fakadnak.”
csütörtök, 2016. december 1. 19:51
Nenad Ivanišević szerb szociálisügyi államtitkár kiemelte, hogy valódi segítségre van szükség, és minden segítő kezet szívesen fogadnak, csak annyit kérnek, hogy ne a szabad ég alatt, hanem a kijelölt helyeken, a befogadóközpontokban nyújtsanak segítséget. „Ez a valós módja annak, hogy a migránsoknak segítsünk, azaz hogy a civil szervezetek eljönnek, tárgyalnak a kormánnyal, a menekültügyi főbiztossággal, a minisztériumunkkal, vagy bármely kapcsolódó minisztériummal, akár az egészségügyi, akár a belügyminisztériummal, és megbeszéljük, hogy hol és mit lehet segíteni.”
csütörtök, 2016. december 1. 19:51
A magyar karitatív szervezet nem először segít Szerbiának. A kilencvenes években a háború dúlta falvakban nyújtott humanitárius segítséget, majd 2014-ben a pusztító árvizek után sietett a lakosság segítségére, az idei esztendőben pedig már a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás bevezetéséhez járult hozzá. 2015 nyara óta előbb Magyarországon, majd a magyar és a szerb határ közötti zónában segítette a migránsokat. Ezt bővítették most ki az ország egész területére. A szeretetszolgálat reményei szerint a jövőben segítséget tud nyújtani a szociális ellátórendszer fejlesztésében, elsősorban a magyarok lakta területeken.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal