Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 03 Gyógyhatású mintás tájképek



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. december 3. Nézettség: 185

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. december 3. 18:03
Gyógyhatású mintás tájképek címmel nyílt kiállítás pénteken Szabadkán a Klein house közösségi bárban Máriás Béla képeiből. Legújabb korszakának fő jellemzői a csipkemotívum, a papírformák és az extrém színek.
Mindig ott lakozik bennünk az újrakezdés gyógyító magva – sugallja drMáriás tárlata. A Gyógyhatású mintás tájképek cím akár tevékenységének mottója is lehetne, hiszen képeinek a nézőre gyakorolt hatását társadalomsebészetnek titulált kezelésként éli meg. Máriás Béla (drMáriás), festő, író, zenész: „Úgy gondoltam, hogy ezek a képek, amelyeket Gyógyhatású mintás képek címen futtatunk, egy kicsit azt akarja jelképesen mondani, hogy ha bizonyos fajta szellemi utazásra vállalkozunk, akkor azzal tulajdonképpen gyógyulni tudunk, mert elvonatkoztatunk egy kicsit attól a világtól, amelyben politikusok ütik egymást és a saját szavazóikat is egyszerre, és nemcsak az van, hanem van más is ebben a világban.”
szombat, 2016. december 3. 18:03
Az esten fellépett még az idén harmincadik évfordulóját ünneplő Tudósok zenekar, a magyar underground zene kultikus képviselője, azaz drMáriás zenekara. Patócs László kritikus szerint a művész festői provokatív vonala más regisztert szólaltat meg, mint ami a zenéjében megjelenik. Patócs László, kritikus: „Az zenében egyszerre ez az underground a fiatalok által is befogadható szinten jelenik meg, gondoljunk abba bele, hogy jó néhányan csak egyfajta vicceskedő, picit már régimódi, ámde ezt a régimódi stílt mégiscsak új nyelven megszólaltató számokként közelítenek a Tudósok zenére.”
A Klein house-ban mutatták be az újvidéki Forum Kiadó gondozásában megjelenő drMáriás rendelője című albumot is, amely Szombathy Bálint és Gulyás Gábor szövegeit, valamint drMáriás legfontosabb festményeit tartalmazza.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal