Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Zázrivecz Gábor, amikor még nem szégyellte a nevét



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. december 9. Nézettség: 336

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. december 9. 23:54
Ripost: Miért álnéven politizál Vona Gábor?

Azt nem tudni pontosan, hogy miért is próbál Vona Gábor, a Jobbik elnöke évek óta megszabadulni valódi nevétől, a legvalószínűbb, hogy politikai tanácsadók javaslatára váltott, akik "eladhatatlannak" ítélték a Zázrivecz nevet. Ugyanis eredeti neve Zázrivecz A kérdés, hogy miért is nem a valódi nevén játszik politikai szerepet a pártelnök, hosszú évek óta foglalkoztatja a jobbikosokat. Korábban Vona Gábor maga is kínosnak tartotta a helyzetet, úgy érezte, valamit mondania kell a névcseréről.
péntek, 2016. december 9. 23:54
Vona Gábor, a Jobbik elnöke még Zázrivecz Gáborként szerzett érettségi bizonyítványt
A Jobbik pártlapjában, a Barikádban már 2009-ben próbálta eloszlatni a róla széles körben terjedő pletykákat.
Ezt kérdezte tőle a Barikád:
"- A suttogó propaganda szerint ön Marosán György unokája, sőt Csurka István szerint még szefárd zsidó is. Mi igaz ebből?"
péntek, 2016. december 9. 23:54
"- Csurka szerint zsidó vagyok, egy cigány blogger szerint meg buzi. Ezzel ellentétben római katolikus parasztcsaládból származom, szép feleségem és tüneményes kisfiam van, akit nem örökbe fogadtuk, ha érti, mire gondolok... (...) A Marosán-dologra még reagálni sem kívánok."
péntek, 2016. december 9. 23:54
Nem Vonaként született
Szóba került ebben az interjúban az is, hogy Vona nem az igazi nevén politizál, hiszen az anyakönyvbe Zázrivecz Gáborként jegyezték be, édesapját Zázrivecz Lászlónak hívják.
A politikus a Barikádnak elismerte, hogy nem Vona Gáborként született.
"Úgy fogalmaznék, hogy ez nem a születési nevem..."
Azt nem tudni pontosan, hogy miért is próbál évek óta megszabadulni valódi nevétől. A legvalószínűbb, hogy politikai tanácsadók javaslatára váltott nevet, akik a gyakran rasszista jobbikos közegben "eladhatatlannak" ítélték a Zázrivecz nevet. De az is lehet, hogy valami más ok rejtőzik a kicserélt indentitás mögött.
péntek, 2016. december 9. 23:55
Annyi bizonyos, Vona Gábor még az érettségi bizonyítványát is Zázrivecz néven szerezte meg. A hivatalos magyarázat szerint Zázrivecz Gábor azért döntött a a Vona név mellett, mert ez volt a II. világháborúban elesett nagyapja neve. A Zázriveczek benősültek a családba.

A Jobbikban nem nézték jó szemmel a Zázrivecz nevet?
A valódi név, álnév kérdését még kurucinfo is fontosnak látta, hogy körbejárja. Zázrivecz-Vona Gábor akkor azt is elmondta, hogy a Vona név sem magyar, hanem olasz eredetű.
"Ha már a származásom szóba kerül elmondom, hogy anyai ágon elmagyarosodott tót családból származom. A Vona név pedig olasz eredetű, valamikor a XVII. században vándoroltak be Pély környékére. A véremben tehát tót és olasz vér biztosan folyik."
péntek, 2016. december 9. 23:55
Büszke a fajelmélet egyik ideológusára
A Jobbik elnöke a származásával kapcsolatban még azt is kihangsúlyozta a kurucinfónak, hogy büszke az Olaszországban élt híres Piero di Vona nevű professzorra. Arra utalt, hogy rokonság van köztük.
Sőt még tovább ment: "Sorszerű, hogy Piero di Vona professzor neves Evola-szakértő".
Julius Evola olasz tudós a második világháború idején az SS árja-fajkutató intézetében dolgozott szakértőként. Főszerkesztőként jegyezte a Heinrich Himmler vezette intézet legfontosabb, a "tiszta fajról" szóló tanulmánykötetét.
péntek, 2016. december 9. 23:55
Vona Gábor beszél a névváltoztatásáról
Vona Gábor, a Jobbik elnöke évek óta próbál megszabadulni valódi nevétől, ennek oka azonban rejtély – írta meg tegnap az Origo a Ripost cikke után. Eredeti neve ugyanis Zázrivecz Gábor, még az eredeti nevén érettségizett. Néhány éve, amikor a Jobbik pártlapja, a Barikád rákérdezett, azt mondta: „Úgy fogalmaznék, hogy ez nem a születési nevem...” A legvalószínűbb, hogy politikai tanácsadók javaslatára váltott nevet, akik a gyakran rasszista jobbikos közegben „eladhatatlannak” ítélték a Zázrivecz nevet. De az is lehet, hogy valami más ok rejtőzik a kicserélt identitás mögött – írta a Ripost. A parlamentben megkérdeztük Vona Gábort, miért változtatott nevet, és mikor.
hétfő, 2016. december 12. 19:36
Érdekes..............!?
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal