Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 12 15 Európai Uniós csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. december 15. Nézettség: 356

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. december 15. 19:29
Európai uniós csúcstalálkozót tartanak ma Brüsszelben. A tagállamok állam-, illetve kormányfői vesznek részt rajta. A találkozón elsősorban az Európát érintő migrációs válság, a védelempolitika és a gazdaság kérdéseit vitatják meg. A miniszterek, illetve államfők a találkozó előtt nyilatkoztak az újságíróknak.
csütörtök, 2016. december 15. 19:30
Az Európai Unió külső határvédelméről eddig nem beszéltek az uniós tagországok miniszterei. Azonban ez megváltozott és most már egy közös feladatként tekintenek erre a kérdésre – mondta Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozója előtt. A magyar miniszterelnök másik fontos kérdésként a kvótaügyet emelte ki. Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „A németek szét akarják osztani az Európába bevitt, beszállított és beengedett, ma már nyilvánvalóan túlnyomó többségében gazdasági migránsokat, nem menekültekről beszélünk, hanem gazdasági migránsokról.
csütörtök, 2016. december 15. 19:30
. Zárójelben mondom, hogy a mai tanácskozáshoz összegyűjtött anyagok között szerepelt, hogy az idén Olaszországba érkezetteket, ha megnézzük, akkor a tíz legnagyobb kibocsájtó ország között egy sincs, ahol háború lenne. Tehát jól látható, hogy itt most már a súlypont egyértelműen a gazdasági bevándorlók felé, a migránsok felé mozdult el.”
csütörtök, 2016. december 15. 19:30
Orbán Viktor azt is mondta, egyre többen támogatják az unión kívüli menekülttáborok létrehozását, de ez még nem elfogadott álláspont.
csütörtök, 2016. december 15. 19:31
Angela Merkel német kancellár is a migrációt illető terveikről, álláspontjukról számolt be a sajtónak. Angela Merkel, kancellár, Németország: „Azért vagyunk itt, hogy megerősítsük partneri viszonyainkat a migrációt illetően, és konkrétan kimondjuk, mi az, amit megtehetünk és megteszünk az embercsempészet leküzdése érdekében, hogy megállítsuk a migrációt, de egyben adjunk esélyt a menekülteknek, a nemzetközi szervezetekkel együttműködve.”
Ez alkalommal a szokásos kétnapos helyett csak egynapos a csúcstalálkozó. Este, a munkavacsorán a britek távozásának következményeiről és a kiválási folyamatról egyeztetnek majd.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal