Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 02 Már Palicson is koriznak



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2017. január 2. Nézettség: 322

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2017. január 2. 23:30
Befagyott Palicson a Vér-tó, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, a Kis-Palics. Egyre többen merészkednek a jégre, pedig még nincs összefüggő jégréteg. A biztonságos sportoláshoz 20 centi vastag jég ajánlott.
hétfő, 2017. január 2. 23:31
Hétfőn a déli órákban kezdett benépesülni a Vér-tó. Egyelőre 5-6 centiméter vastag a jégréteg, helyenként 10 is, de egyrészt nem összefüggő, másrészt pedig a biztonságos korcsolyázáshoz 20 centi vastagnak kellene lennie. A helyiek szerint viszont nem veszélyes a jégen csúszkálni.
hétfő, 2017. január 2. 23:31
Kószó Márk: „Biztonságos, tíz centiméteres a jégréteg, néhol elkezd repedni, de nem olyan repedés, hogy rögtön beszakad. Így biztonságos.”

Gligor Emese: „Sok barátunknak, aki eljött, nincs korcsolyája, de elhoztuk a szánkót, és így húzzuk őket is, így játszunk.”

Pletl Dániel: „Egy és fél, két órája jöttünk ki, és aztán csatlakoztak hozzánk többen is.”
hétfő, 2017. január 2. 23:31
A legtöbben azért a biztonság kedvéért szülői felügyelettel korcsolyáznak Palicson. Kószó Miklós: „Itt a partszakaszon, azaz a parttól egy öt-tíz méteres távolságra biztos, hogy megfelelő a jég. Ha megnézzük a két zsilipnek az átfolyását a parttól a túlsó part irányába, ott nincs befagyva, ott még a kacsák úszkálnak, úgyhogy én azt mondom, az a 10-15 méteres távolságtól ne menjünk beljebb.”
hétfő, 2017. január 2. 23:32
A helyiek, akik jól ismerik a tavat, azt mondják, hogy kétszer 5 centiméteres jégréteg alakult ki, van egy felső 5 centis, alatta van egy kis vizes-levegős réteg, ami a karácsony tájékán esett eső miatt van, és ez alatt van még egy másik 5 centiméteres jégréteg. A következő napokban az erőteljes éjszakai lehűléseknek köszönhetően várhatóan megvastagszik majd a jég és biztonságos lesz a korcsolyázás a palicsi Vér-tavon.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal