Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 14 Kárpát-medencei Kulturális Fórum Zentán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2017. január 14. Nézettség: 305

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2017. január 14. 18:43
Idén a magyarországi Hagyományok Házának képviselői voltak a főszereplői a magyar kultúra napja alkalmából megszervezett Kárpát-medencei Kulturális Fórumnak. A rendezvényt ma délelőtt tartották meg a zentai Városháza dísztermében.

Tapasztalatok és kibővült feladatkörök, azaz a Kárpát-medencei szintű tevékenységek terveinek ismertetése – ezek a témák kaptak központi szerepet a Zentán megtartott Kárpát-medencei Kulturális Fórumon. Beszprémy Katalin, vezető, Népművészeti Módszertani Műhely, Hagyományok Háza: „A Hagyományok Háza most egy óriási feladatot vállalt fel, hogy határon belül igyekezzen egy hálózatot kiépíteni, és ugyanezt megtegye a határon kívül is. Mindez a Hagyományok Háza által kidolgozott módszerek átadására is lehetőséget kínál majd.”
szombat, 2017. január 14. 18:44
A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet már jó ideje végez hasonló jellegű tevékenységet térségünkben, mint amilyet a Hagyományok Háza Magyarországon. A tapasztalatcsere mindkét fél számára hasznos lehet. Varga Tamás, megbízott igazgató, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „A Hagyományok Háza is tud segíteni nekünk, mi is tudunk az ő munkájukban, és mindenféleképpen a vajdasági magyar kultúra, a vajdasági magyar művelődés az, ami ennek az egésznek a haszonélvezője.”
szombat, 2017. január 14. 18:44
Az év eleji találkozó minden évben kiváló lehetőséget kínál a Kárpát-medencei szintű együttgondolkodásra és stratégiaalkotásra is. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Mind a szakmaiság, mint a közös szervezés, a közös gondolkodás és a közös stratégiaépítés új lehetőséget ad, hogy egy Kárpát-medencei egyetemes magyarságban úgy gondolkodjunk, hogy közben a délvidéki magyarság értékeit, az itt megteremtett szellemi örökséget igazán őrizzük és adjuk tovább.”
szombat, 2017. január 14. 18:44
A Kárpát-medencei Kulturális Fórumot a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség közösen szervezte meg a Kárpát-medence magyar művelődési szervezeteinek és intézményeinek vezetői, illetve szakmunkatársai számára.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal