Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 17 Madáretető készítésének a fortélyait tanulták a gyerekek



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2017. január 17. Nézettség: 292

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2017. január 17. 19:32
Javában tart a madarak etetési időszaka, növényi magvaknak, állati zsiradéknak, almának egyaránt örülnek ezek a kisállatok. Óbecsén elsősök tanulták ma az etető készítésének a fortélyait.
Műanyag flakonokból készülnek a madáretetők az óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola 1/1 osztályában. A diákok azt is megtanulták, miért fontos télen gondoskodni a madarakról. A gyerekek újrahasznosított anyagokból készítették a madáretetőket. Az ÖkoBecse Polgári Egyesület már hetedik éve tart ilyen foglalkozásokat a gyerekeknek. Kiss Zoltán, elnök, ÖkoBecse Polgári Egyesület, Óbecse: „Fontos, hogy a gyerekeknek a kézügyességét fejlesszük, megtanulnak gondoskodni az állatokról, sikerül felkelteni az érdeklődésüket és ahogy követjük, nagyon érdekeltek és folytatják a tevékenységet.”
kedd, 2017. január 17. 19:32
ahogy követjük, nagyon érdekeltek és folytatják a tevékenységet.”
Ezeknek az elsősöknek választott tantárgyként természetvédő órájuk is van. Potrebić Tőzsér Gabriella tanító gyakran viszi őket kirándulni is, ahol első kézből figyelhetik meg az élővilágot. „Beszélgettünk a gyerekekkel arról, hogy mennyire fontos az odafigyelés és a biztonság a madaraknak, hogy van, aki gondoskodik róluk, mindemellett mi pedig viszonzásul a megfigyelés élményét kapjuk.”
A madáretetők végül az iskola körüli fákra kerültek. Az elsősök ezentúl a meleg tanterem ablakán keresztül is figyelhetik majd a kis madarak látogatását.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal