Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2017 01 20 Lázár Ervin prózamondó verseny a horgosi iskolában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2017. január 20. Nézettség: 316

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2017. január 20. 20:13
Prózát mondtak és rajzoltak a kispiaci óvodások és általános iskolások. A Lázár Ervin prózamondó versenyt nyolcadik alakalommal rendezték meg a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola helyi tagozatán, amelyre 25 kisdiák vállalkozott idén.
A prózamondó versenyre a gyerekek maguk választották ki, mit mondanak el, amit a téli szünidőben tanultak meg. A hatodikos Farkas Anett, Nógrádi Gábor Hogyan neveljük a nagymamát? című humoros művével készült. Farkas Anett: “Az, amikor azt állítom, hogy hallottam az utcán, hogy egy nagymama mondta az unokájának, egy 15 éves lánynak, hogy: Zsófika, nem akarsz bilikére ülni?”
péntek, 2017. január 20. 20:14
A prózamondó versenyhez egy rajzpályázat is tartozott. A negyedikes Szabó Fanni, Mirnics Zsuzsa Valaki jár a kertben című meséjét rajzolta le. Szabó Fanni: “Egy anyuka két gyermekével hall valami zörejt kinn a kertben. Közben aztán kiderül, hogy egy sün mászkál a kertben.”
Sárkány Dóra, az intézmény vezetője elmondta, a zsűrit ezúttal is az iskola magyar nyelv és irodalom szakos tanárnője és két, drámapedagógiával foglalkozó pedagógus alkotta. Sárkány Dóra: “Ők igazából szakemberei ennek. Rá tudnak világítani, segíteni tudnak a gyerekeknek, általában építő kritika az, amit megfogalmaznak segítő jelleggel. Nem is szoktuk őket rangsorolni, mindig a legjobbakat választjuk ki, és ők azok, akik könyvjutalomban részesülnek.”
A korábban június elején tartott versenyt először tették át januárra, hogy az iskola diákjai ezzel is tisztelegjenek a magyar kultúra napja előtt.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal