Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018.03.17. - A megemlékezések fontosak a magyarlakta régiókban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. március 18. Nézettség: 258

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. március 18. 15:19
A megemlékezések fontosak a magyarlakta régiókban
Ünnepséget tartottak Palicson az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emlékére. A rendezvényen többek között fellépett Kis Miskolci Diána szólóénekes és a Szederinda Népdalkör.
A megemlékezések fontos szerepet játszanak a magyarlakta régiókban - hangsúlyozták a szervezők. Szalai Andrea, az irodalmi szakosztály vezetője, Palics Magyar Művelődési Egyesület: „Elsősorban a történelmi múlt megismerése a fő cél, a gyermekek nemzeti öntudatra való nevelése, de ami talán még fontosabb, a magyarság közösségmegtartó erejének a javítása és annak fejlesztése.”
vasárnap, 2018. március 18. 15:19
A rendezvényen sok gyerek lépet fel, az elszavalt versek nagy magyar költők tollaiból származnak. Pesti Emese: „Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére gyűltünk itt össze, március 15-ét ünnepeljük. Ez egy nagyon fontos alkalom, ami szerintem pont mostanában aktuális és közösséget épít.”
Az esten a Szederinda Népdalkör is részt vett Brezovszki Eszter vezetésével. 2001 óta minden márciusi ünnepségen jelen vannak. A népdalkör tagjai többek között huszár dalokat és Kossuth nótákat adtak elő a vendégseregnek. Brezovszki Eszter, vezető, Szederinda Népdalkör: „Ez a megemlékezés annyira megható, erre már hetekkel ezelőtt készülünk, van amikor hónapokig is készülünk, és alig várjuk, hogy ez eljöjjön, mert mindenkinek a szívében az van, hogy ezt meg kell ünnepelni, itt ünnepelnünk kell.”
vasárnap, 2018. március 18. 15:20
A rendezvényen hagyományos ételeket és italokat kóstolhattak meg a vendégek, valamint a kézimunka szakosztály hagyományos népi díszműveit csodálhatták meg. Az eseményen részt vett Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, valamint Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja is.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal