Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018.03.17. - Vajdasági Magyar Családok Fesztiválja volt Csongrádon



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. március 25. Nézettség: 258

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. március 25. 12:45
Vajdasági Magyar Családok Fesztiválja volt Csongrádon
A Családok Éve 2018 programsorozat keretében megtartott rendezvényen vajdasági amatőr táncosok, énekesek, zenészek és színjátszó csoportok léptek fel.
vasárnap, 2018. március 25. 12:46
A Vajdasági Magyar Családok Fesztiváljának nem titkolt célja a vajdasági és anyaországi nagycsaládos egyesületek közötti ismerkedés és új barátságok köttetése. Az eseményre a fellépők Vajdaságból érkeztek. Pozsár Áron, tag, Szitakötők Néptánccsoport, Erzsébetlak: „A Szitakötők Néptánccsoporttal érkeztünk és szatmári táncokat adunk elő.”
A Köszöntőbeszédek után a különböző művészeti csoportok vették birtokukba a színpadot és kezdetét vette a móka. A rendezvényre a nagycsaládos egyesületek kaptak meghívást. Az ő feladatuk volt fellépőket is hozni a fesztiválra. Barna Teréz, tag, Gyermekbarátok Egyesülete, Zenta: „Mármint maga a Gyermekbarátok hét személy jött, de egy busszal érkeztünk, ötven személlyel, a Délibábos citera csoportot hoztuk el magunkkal, továbbá a Flamenco tánccsoportot és a mazsoretteseket.”
vasárnap, 2018. március 25. 12:46
A Flamenco Táncklubot a szeniorok képviselték. Szuromi Renáta, tag, Flamenco Táncklub, Zenta: „Három korcsoport van, vannak a kicsik, a kadetok és a szenior csapat. Most a szenior csapat jött el egy pomponos, egy botos, szóló és duó formációkkal.”
A színpadi produkciók mellett voltak még kézműves foglalkozások, tojásfestés, fafaragás, baba-mama-foglalkozás is. Farkas Sándor magyar országgyűlési képviselő kiemelte, hosszú évek kellenek, hogy meg lehessen állítani vagy visszafordítani a lakosság folyamatos csökkenését, és kijelentette: „Nekünk nagyon fontos, hogy a családok egyben maradjanak, akár több generációs családok is együtt éljenek, és nem utolsósorban legfontosabb az, hogy minél többen vállaljanak gyermeket, ne egyet, ne kettőt, hanem lehetőleg még többet.”
vasárnap, 2018. március 25. 12:46
A vajdasági nagycsaládos egyesületek bemutatkozásának helyszíne nem véletlenül Csongrád. Pataki János, elnök, KCSSZ: „Mivel Családok Éve van, négy olyan rendezvényt szervezünk, ami egy-egy határon túli régiónak a bemutatkozása magyarországi területen. Nekünk, mint Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének úgy kell ezt megszerveznünk, hogy igénybe vesszük azt a tagszervezetet, amely leginkább közel áll egy-egy területhez.”
Az eseményt a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete szervezte.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal