Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018.04.08. - Szavazás Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. április 8. Nézettség: 298

   

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli

Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. április 8. 21:40
Valaki szórakozott az előző feltöltéssel………………..
itt van újra……………
vasárnap, 2018. április 8. 21:41
Szavazás Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán
Reggel hat óra óta lehet szavazni, illetve lehet leadni a szavazólapot tartalmazó lezárt levélcsomagokat Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán - egészen 19 óráig.
Szabadkán 1945-en vették át a levélcsomagot a helyi külképviselet épületében. A délelőtti órákban zökkenőmentesen haladt a szavazás.

Már fél nyolckor egymás után egyre többen érkeztek a szavazópolgárok Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának épületébe. Többen is, pontosan 1945-en itt vették át a szavazólapot tartalmazó levélcsomagot. Van, aki pedig itt is adta le.
Mások viszont most éltek szavazati jogukkal és a helyszínen voksoltak. Erre szavazófülkéket állítottak fel. A lakosok fontosnak tartják, hogy éljenek állampolgári jogukkal.

Márton Dávid Julianna: „Ettől függ a jövőnk, a gyerekeink jövője és olyan kérdésben döntünk most, ami szerintem mindenkinek létfontosságú.”

Azok a vajdasági magyarok is részt vehetnek a magyarországi választáson, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel, azonban átjelentkeztek és a külképviseleten szeretnék leadni voksukat.

Konkoly István: „Izsákra lettem bejelentve, izsáki lakcímkártyám van és kértem elektronikus úton, hogy tegyék át ide Szabadkára, hogy ne kelljen Izsákra utaznunk.”
A kora délelőtti órákban időnként kisebb sor is kialakult Szabadkán.

Szabados Gabriella, elnök, Szabadkai Külképviseleti Választási Iroda: „Öt szavazófülkével várjuk a szavazókat, ezek között van akadálymentesített is, és eddig egész nap rendben zajlott a szavazás. Semmi rendkívüli esemény nem történt.”

A külképviseleteken leadott szavazatokat nem nyitják ki a helyszínen, hanem Budapestre szállítják, és ott számolják majd át a szavazatokat.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal