Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2018 04 22 Az idei első magyarkanizsai jószág- és kirakodóvásár



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2018. április 22. Nézettség: 313

   

Tetszik 1 és még 1 tag kedveli

Videó megjegyzések

vasárnap, 2018. április 22. 22:08
Magyarkanizsán ma tartották meg az idei első jószág- és kirakodóvásárt. A nyáriasan meleg, napsütéses időben az utolsó helyig megteltek az elárusítóhelyek, de vásárlátogatóból sem volt hiány.
A gyerekeket légvárak, különféle játékok, pónilovaglás és rengeteg finomság várta a vásárban. Szerda Árpád több mint két órás koncertet tartott. A látogatók az árusok portékái és az ínycsiklandó ételek, hideg italok közül válogathattak. A jószágvásárban csak néhány birkát, kecskét és lovat kínáltak eladásra. A zentai Farkas Visontai Károly teheneket, bikákat és sertéseket tenyészt, a vásárra azonban alpesi kecskéket hozott. „Cserébe jöttek birkák is meg a kecskék is. El lettek adva a birkák, ezek a kecskék maradtak meg három kisgidával. Most ezeket is szeretném eladni, azért hoztam el őket Kanizsára a vásárba.”
vasárnap, 2018. április 22. 22:08
A vásárt szervező magyarkanizsai helyi közösség jótékonysági akciót is szervezett a Bárka foglalkoztató napközi védenceinek javára. A kidobott háztartási elektromos készülékeket gyűjtötték össze. Alig két óra alatt megtelt a pótkocsi. Lackó Róbert, a magyarkanizsai helyi közösség tanácselnöke. „Nagyon sokan jöttek, hogy akkora készülékeik vannak, hogy majd házhoz kell menni érte. Megmozdult a nép, nagyon örülök ennek, hiszen nagyon jó helyre megy, a bárkás gyerekeknek ez az egész. Hát nem számítottunk rá, őszintén, de minden darabot elvállalunk, és ha kell, el is megyünk, hogy minél több pénzt össze tudjunk gyűjteni.”

A Vöröskereszt aktivistái ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérést végeztek, volt virágátültető szaktanácsadás és mezőgép-kiállítás is. Az idei második vásárra július 22-én kerül sor, az utolsót pedig szeptemberben tartják.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal