A Pál család Visken

5 videó - 2009
A Pál család Kárpátaljáról, a máramarosi Visk községből származik. Életük, tevékenységük szorosan összefügg a zenével.
Pál Lajos családfő tanulmányait a Kijevi Zeneakadémián végezte. Évekig volt a Kijevi Opera karnagya. Jelenleg tanít, zenekart vezet, országos minősítőkön vesz részt zsűrik munkájában, több színházi produkció zenei szerkesztője.
Pálné Jancsó Katalin zongora- és szolfézstanár, karnagy. Két felnőtt kórus vezetője. A család zenei életét szervezi, igazgatja.
Pál Eszter zenei pályája két úton indult. Párhuzamosan foglalkozik klasszikus és népzenével. Zongoratanár, ének-zene szakon és népzenéből diplomázott a Nyíregyházi Főiskolán. Jelenleg, a Liszt Ferenc Zenei Egyetem Népzene Karán tanul. Népi éneket tanít a Váci Zeneművészeti Szakközépiskolában. A Szalonna és Bandája énekese.
Pál István az édesapja által vezetett Péterfalvi Zeneiskolában kezdett hegedülni. Klasszikus zenén nevelkedett, azonban mindig érdekelte a népzene. 2007-ben diplomázott a Nyíregyházi Főiskola Népzene Karán. 2009-től a Liszt Ferenc Zenei Egyetem mesterképzésén tanul. A Népművészet Ifjú Mestrere. 2003-tól a Magyar Állami Népi Együttes zenekarvezető prímása.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Pál István Szalonna és Zenekara: Kalotaszegi muzsika



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Népdal magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2011. április 13. Nézettség: 1,166

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal