Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Lajkó Félix - Elmegyek



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Népzene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. június 1. Nézettség: 327

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. június 1. 20:22
Lajkó Félix Most jöttem… című folklemeze májusban a 3. helyre került a világ legrangosabb világzenei toplistáján, a World Music Charts Europe-on (WMCE).
szerda, 2016. június 1. 20:22
rangos listát 24 ország ötven világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap elsején a www.wmce.de honlapon – szerepel Fonó Budai Zeneház kiadó által az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.
szerda, 2016. június 1. 20:23
A hegedűvirtuóz legközelebb csütörtökön a Zsidó Művészeti Napokon az Uránia Nemzeti Filmszínházban játszik, június 10-én a Pécsi Kodály Központban a POSZT keretében ad koncertet, két nappal később pedig Belgrádban mutatja be új műsorát.
szerda, 2016. június 1. 20:23
Most jöttem… című lemezén a hegedűs-citerás variációi hallhatók folktémákra, énekesként közreműködött Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna, zenészként Porteleki László, Brasnyó Antal és Szabó Csobán Gergő. A Lajkó Félix Folk először a művész 40. születésnapjára rendezett Lajkó Félix-maratonon mutatkozott be a Müpában 2015 februárjában. Ezután több koncerten formálódott az anyag.
szerda, 2016. június 1. 20:23
Lajkó Félix márciusi lemezbemutató sajtótájékoztatóján azt emelte ki, hogy mindig voltak kedvenc népdalai, most ezeket gyűjtötte egybe, köztük olyat is, amely korábbi lemezén már szerepelt, de nem énekkel. A zenész ezúttal a Vajdaságban megismert népzenékből, köztük a magyar, a cigány, a román népzenékből merített.
szerda, 2016. június 1. 20:24
A WMCE tagjai rádiós világzenei szakemberek, akik egymástól függetlenül választják ki az európai kiadók által a közelmúltban publikált több száz album közül azokat, amelyek szerintük az adott hónap legjobb lemezei. Ebben a hónapban más magyar album nem került be a legjobbak közé. Az elmúlt években sikerrel szerepelt ezen a listán, szintén a Fonó kiadásában Lajkó Félix Mező című lemeze, a Karaván Família albuma, a Buda Folk Band Magyar világi népzene és Saját gyűjtés című anyaga, Herczku Ágnes Bandázomja, a Romano Drom Colors című korongja, a Zűrös Banda első lemeze, más kiadóktól pedig a Söndörgő és a Romengo lemeze
szerda, 2016. június 1. 20:24
Hajrá Félix..................
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal