Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Ftc ünneplés



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Sport magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. április 2. Nézettség: 411

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. április 2. 20:55
Brávó Fiuk!!!!!!!!!!!!!!!!
szombat, 2016. április 2. 20:59
Hosszú idő után ismét a Ferencváros nyerte az NB I.-et. Egy olyan bajnoki év volt ez, amikor kevesen fogadtak volna ez ellen. Ilyen fölénnyel pedig régen nyert csapat magyar futballbajnokságot.

A Ferencváros úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy nem is rajta múlt. Legalábbis a legvége. A Fradi nem tudott nyerni Debrecenben, de a Paks besegített, 4-1-re győzte le az MTK-t, ezzel hat fordulóval a magyar futballbajnokság, az OTP Bank Liga eldőlt. A Ferencváros 29-edszer lett bajnok. Hosszú folyamat megérdemelt gyümölcse, így is kell értékelni.
szombat, 2016. április 2. 20:59
Az FTC a siker első alapkövét 2013. december 18-án rakta le, amikor a kirúgott Ricardo Moniz helyére a német Thomas Dollt szerződtették vezetőedzőnek. A Hansa Rostock, a Dynamo Berlin, a Hamburg, majd a Lazio és az Eintracht Frankfurt 47-szeres (ebből 18-szor az egységes Németország) egykori válogatott játékosa új színt hozott a klub életébe. Nem csak szakember-, de szemléletváltás is jött az Üllői útra.

Egyértelműen Doll munkáját dicséri, hogy a klub idáig eljutott. A közönség Monizt is nagyon szerette, de a holland inkább drukkeredző volt, sokszor az érzelmek vezérelték, és nem a szakmai alaposság. Doll viszont egy olyan taktikai modellt épített, amellyel akár a Bundesligában is eredményes lehetne. Igaz, már volt is, a Hamburg edzőjeként 10 éve harmadik lett a német bajnokságban.
szombat, 2016. április 2. 21:00
Doll első meccsét a Haladással játszotta a Ligakupában. 0-0 lett, és a Ferencváros akkor a bajnokságban is csak ötödik volt, majd két fordulóval később már a nyolcadik. Aztán egy kilencmeccses győzelmi sorozattal a harmadik helyen végzett a bajnokságban, és három év után eljutott a nemzetközi kupába is, de az Európa Liga selejtezőjében a Rijeka gyorsan a végállomást jelentette.

Egy évvel később, tavaly már látszódott Thomas Doll munkája, de akkor még volt egy sokkal jobb Videoton, amely megnyerte a bajnokságot a Ferencváros előtt.
szombat, 2016. április 2. 21:01
Aztán tavaly nyáron jelentős változások történtek a magyar futballban. A kiesett Pápa gyakorlatilag megszűnt, a Dunaújváros is közel került ehhez nem sokkal később. Anyagi csőd, vagy a bizonytalan gazdasági háttér miatt kizárták a Győri ETO-t, a Kecskeméti TE-t, a Pécsi MFC-t és a Nyíregyházát. 12 csapatra csökkent az NB I.-es mezőny.
Akik maradtak, azok sem jártak sokkal jobban: a legerősebb riválisok sorra meggyengültek, miközben a Ferencváros anyagilag a legstabilabb magyar klub lett, ennek megfelelően igazolni is tudott, válogatott futballisták érkeztek, és a magyar futballszakma már tavaly egyértelműen a Fradit nevezte meg 2016 magyar bajnokának.
szombat, 2016. április 2. 21:01
Doll a magyar futball összes kínjával, bajával találkozott, amikor az egyik legerősebb hazai csapat képtelen volt túllépni az igen csak gyengécske bosnyák Zseljeznicsáron. De a jósok nem tévedtek, a Ferencváros már a szezon elején majdnem megdöntötte a Videoton tavalyi rekordját, a fehérváriak akkor 10 meccsen nyertek zsinórban a szezon elején, a Fradi kilencig jutott, amikor jött a Puskás elleni pontvesztés. Tizennégy bajnoki meccsen nem talált legyőzőre a Ferencváros, és már október végére akkora előnyre tett szert, hogy nyilvánvaló volt, nem az a kérdés, ki lesz a bajnok, hanem csak az, hogy mikor.
szombat, 2016. április 2. 21:02
Játékossors

A kapuban Dibusz Dénes a jövő nagy tehetsége, a válogatottban is bizonyított a Pécsről érkező játékos. Tegyük hozzá, nem volt nehéz dolga, hiszen előtte egy nemzetközi, válogatott védelem biztosítja a nyugodt perceket. Emir Dilaver bosnyák, vagy osztrák válogatott lehet, Pintér Ádám és Leandro a magyar csapatban bizonyított, Cristian Ramírez pedig a liga legjobb balhátvédje.
A középpályán Gera Zoltán 36 évesen még mindig tanárian osztogat, vagy éppen nagy gólokat lő. Helyettese, Nagy Ádám lett az év felfedezettje. A majdnem elkallódó tehetség már a válogatott alapembere is. Igaz, Roland Lamah kicsit hozzászürkült az NB I.-hez, de tudását nehéz kétségbe vonni. Varga Roland a válogatottba igyekezne, de valahogy nem jön elő az az erő, ami valóban benne van.
Az egyik legnagyobb problémát a Ferencvárosnál elől láthatjuk. Böde Dániel egészen biztosan magyar gólkirály lesz, de amikor tavaly év végén az Újpest ellen megsérült, nagy volt a riadalom az Üllői úton. Érzékelhető, hogy hiába igazoltak a posztra, sem Vladimir Sesták, sem Radó András, sem pedig a friss szerzemény, Florian Trinks nem képes Böde pótlására.

(Módosítva: szombat, 2016. április 2. 21:03)
szombat, 2016. április 2. 21:03
Szurkolósors

A csodálatos Groupama Aréna Magyarországon a leglátogatottabb stadion, de úgy, hogy sokszor csak negyedház előtt harcolt a hazai csapat a bajnoki címért. Kubatov Gábor elnök és a vénaszkenner ellen tiltakozó szurkolók folyamatos csatája végigkísérte a dicsőséges szezont. Hol a drukkerekkel szembeni megfellebbezhetetlen intézkedések, mint például a Szarajevóba utazók kizárása, hol pedig a drukkerek agresszív megnyilvánulása, amikor Kubatov házánál tüntettek, borzolták a kedélyeket.

A Ferencváros legutóbb 2004-ben lett bajnok. 12 évvel ezelőtt már napokkal a Debrecen elleni meccs előtt nem lehetett jegyhez jutni az Üllői útra, ahol aztán a 3-1-es hazai siker és bajnoki címet érő győzelem során hegyekben álltak a zöld-fehérek a stadiont övező lelátón, és 22 ezer néző ünnepelt.
szombat, 2016. április 2. 21:05
Megegyezés nincs, úgy tűnik, hogy nem is nagyon lesz szurkoló és klubvezetés között. És amíg ez nincs, addig maradnak a kitiltottak és távol maradók performanszai, mint például Csepelen, ahova 10 ezren mentek el az FTC második csapatának a meccsére.
A Ferencváros úgy lett bajnok, hogy egyetlen pillanatig nem volt kérdés a sikere. Öt fordulóval a vége előtt eldőlt minden, amire régen volt példa a magyar bajnokságban. Tavaly a sokáig nagy előnnyel vezető Videoton négy fordulóval a vége előtt biztosította be a bajnoki címet.
szombat, 2016. április 2. 21:05
A jövő

A Ferencváros anyagi háttere stabil, Thomas Dollnak 2017-ig szóló szerződése van, de az utóbbi hónapokban több Bundesliga-klubnál is felmerült neve. Nagy Ádám, Dibusz Dénes, vagy esetleg Böde Dániel egy sikeres Eb-szereplés után kérdés, hogy idehaza folytatja-e a szereplését. A mostani kezdő légiósok (Sesták, Ramírez, vagy Lamah) közül sem biztos, hogy mindenki az Üllői úton kezdi az őszt.

A Zseljeznicsar elleni meccs bizonyította, hogy ami itthon elég, Európában kevés. A zöld-fehérek álma egy főtábla, akár a BL-ben, akár az EL-ben, mert úgy néz ki, Magyarországon jó ideig nem lesz igazi ellenfelük.
13 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »