Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 12 Az ápolók nemzetközi napja



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egészség magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. május 13. Nézettség: 371

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. május 13. 00:20
Az ápolók nemzetközi napján ünnepséget tartottak a Szabadkai Közkórházban. 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a krími háborúban önkéntes ápolónőket toborzott, mentette, ápolta a sebesülteket, majd később ápolónőképző iskolát alapított.
péntek, 2016. május 13. 00:21
Tolókocsijába segíti a mozgássérült beteget a rehabilitációs osztály egészségügyi dolgozója. Tóth Bagi Pásztás Szanella szerint egy nővérnek több tulajdonsággal is rendelkeznie kell ahhoz, hogy megfelelően dolgozhasson. „Talán a humanitás, a segítőkészség, az együttérzés. Itt nálunk a rehabilitáción többnyire fizikailag sérült betegek vannak, akiknek nagyon nagy szüksége van a mi segítségünkre, sokszor mozgásképtelenül jönnek az osztályra és nagyon sokat jelent, amikor látod, hogy járóképesen távoznak.”
péntek, 2016. május 13. 00:21
Sörös Tünde 30 éve dolgozik a Szabadkai Közkórház rehabilitációs osztályán. Szerinte ennyi idő alatt rengeteget fejlődőt az osztály, azonban az anyagi helyzet mindig is probléma volt. Sörös Tünde, a rehabilitációs osztály főnővére, Szabadkai Közkórház: „Kihívásnak magát a hivatást tartom. Tehát kapcsolatot teremteni, jó kapcsolatot teremteni a beteg emberekkel, segíteni rajtuk, helyzeteket megoldani, sőt váratlan helyzetek megoldani. Az egész foglalkozásunk egy kihívás.”
péntek, 2016. május 13. 00:21
A kórházban korábban 734 egészségügyi nővér dolgozott. A számuk 690-re csökkent. Sokan külföldre mentek. Egy nővérnek egy napi bére 1500 dinár körül mozog jelenleg Szerbiában.
péntek, 2016. május 13. 00:22
Ljiljana Cvijić, a Szabadkai Közkórház főnővére: „A probléma, amely már évtizedek óta kísér minket, és amit nehéz lesz megoldani, az az, hogy az egészségügyi nővérek a munkaidejük nagy részében olyan munkát végeznek, amire nincs képesítésük, és amiért nincsenek megfizetve. Ha már említettük a fizetést, tisztába vagyunk azzal, hogy soha nem leszünk kelőképpen megfizetve mindazért, amit nyújtunk.”
péntek, 2016. május 13. 00:22
Az ápolók nemzetközi napjára emlékeztek a Szabadkai Egészségházak is. Ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést tartottak a városközpontban. Az érdeklődők elsősegélynyújtási technikákat is elsajátíthattak, emellett fogászati tanácsokat is kérhettek.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal