Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Christmas tree fires can turn devastating and deadly within seconds



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2015. december 24. Nézettség: 294

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2015. december 24. 19:46
Az adventi, karácsonyi időszakban kétszer annyi lakástűz van, mint általában!!!!!!!

A PREVENCIÓ illetve a MEGELŐZÉS a LEGFONTOSABB!!!!!
csütörtök, 2015. december 24. 19:46
• Ha a karácsonyfát vízbe vagy földbe állítjuk, amelyet folyamatosan öntözünk, megelőzhető, hogy a fa túlságosan kiszáradjon, és így könnyen lángra kapjon. A száraz karácsonyfa megdöbbentően gyorsan lángra lobban. Mint az a fenti felvételen is látható a tűz szinte pillanatok alatt eléri az ágak és tűlevelek belsejében található illóolajokat és cellulózt - a fenyő gyakorlatilag felrobban.
• Ügyeljünk arra, hogy a karácsonyfát megfelelően rögzítsük, és ne álljon túl közel a függönyhöz, dekorációhoz, bútorokhoz, mert a tűz pillanatok alatt elterjedhet ezeken keresztül a szobában.
• Éghető karácsonyfadíszek, valamint égősorok közelébe lehetőleg ne tegyünk gyertyát, csillagszórót. Ez ugyanis könnyen tragédiához vezethet.! Túlzott óvatosságnak tűnhet, de a csillagszóró, gyertya használatakor jó, ha kéznél van egy pohár vagy tál víz arra az esetre, ha a szikra például egy ajándék csomagolópapírjára hullik.
csütörtök, 2015. december 24. 19:49
• Az elektromos karácsonyfaizzóknál a nem szabványos vezeték hamar felmelegedhet és tüzet okozhat, ezért a megfelelő minőségről már vásárláskor érdemes meggyőződni. Továbbá - az esetleges zárlat elkerülése végett - bizonyosodjunk meg arról, hogy égősorunk típusa kompatibilis-e konnektorunkkal. Minden terméknek rendelkeznie kell CE jelöléssel, melyből tudjuk, az égősor megfelel a hatósági követelményeknek. Belső használatra tervezett égősort sose használjunk szabad téren, mivel kültéri társával ellentétben nem vízálló.
• Mind a kültéri, mind a beltéri égőket próbáljuk ki, mielőtt feltesszük! Ha valamelyik izzó kiégett, ne használjuk addig, amíg nem javíttatjuk meg.
csütörtök, 2015. december 24. 19:50
• Mind a kültéri, mind a beltéri égőket próbáljuk ki, mielőtt feltesszük! Ha valamelyik izzó kiégett, ne használjuk addig, amíg nem javíttatjuk meg.
• Ne csatlakoztassunk nagyon sok égősort (elosztók használatával) egyetlen konnektorhoz.
• A kültéri és beltéri izzókat egyaránt úgy rendezzük el, hogy ne érjenek össze, ne melegítsék egymást, és az izzók ne legyenek más vezetékek közelében. A karácsonyfára tett égősoron az izzók mindig kifelé nézzenek. A vezeték mellett ne használjunk más hőforrásokat (gyertyát, csillagszórót).
• Az égősort ne hagyjuk égve éjszakára, s kapcsoljuk ki nappal is, amikor elhagyjuk a szobát! Hosszabb távollét esetén az egyéb elektromos eszközöket is érdemes áramtalanítani (pl.:televízió), és a fűtést is ajánlatos "őrlángra" kapcsolni. Azon túl, hogy így az esetleges baleseteket is elkerülhetjük, még rengeteg energiát is megspórolhatunk.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal