Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

May Day In Berlin (1938)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Other (Egyéb) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 1. Nézettség: 310

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 1. 19:51
Egykori majálisok
vasárnap, 2016. május 1. 19:52
Két 1938-as felvétel, és felmerül a kérdés: ugyan mi a különbség Hitler és Sztálin tömegrendezvényei között?
vasárnap, 2016. május 1. 19:53
Szóval érdekes látni ám, ezeknek a diktátoroknak mennyire fontos volt az az erődemonstráció, amit egy május elsejei felvonulás jelentett. Persze szó nem volt spontán hangulatról, a szovjetek és a nácik is szépen megkoreografáltak mindent. Transzparensek, zászlók, katonák és lelkesen tapsoló tömeg- ám a harmincas évek végén járunk, amikor már mind a két ország a háborúra készült, és javában zajlottak a politikai tisztogatások is.
vasárnap, 2016. május 1. 19:53
Az emberek mit láttak ebből? Valószínűleg nem sokat. Jelentős részük nyilván még élvezte is ezeket a felvonulásokat. Tényleg úgy érezheti az ember, valami nagy és fontos dolog része. Szükség van rá és együtt a többiekkel sokat érhet el. Ha tudták volna, hogy másfél év múlva kitör a világháború és az annyi szenvedést hoz, akkor is éltetik ezeket a diktátorokat?
vasárnap, 2016. május 1. 19:53
A kérdés költői, hiszen emlékszünk azokra a képekre, ahol a katonákat lelkesen ünneplik, és olyan feliratokat mutatnak, hogy "Éljen a háború!" Az elején sose gondol bele senki, mi lesz ennek a vége. Tényleg semmiből sem tanulunk... Hiába szeretnék abban hinni, hogy okosabbak vagyunk, nyitottabb szemmel járunk, de azért manapság is vannak jelei az elvakultságnak. Remélem, azért nem jutunk el újra idáig.
vasárnap, 2016. május 1. 19:54
Német
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal