Giant Leap

9 videó
Két angol, Jammie Catto és Duncan Bridgeman, maguk is zenészek, 7 hónap alatt körbeutazza mind az öt kontinenst, hogy felkutassa "a zenészek krémjét". 15 dallamot visznek magukkal, de az út során egyre több zene születik, melyekhez újabb muzsikusok csatlakozhatnak. Több mint 50 helyszínen vesznek fel, hogy a hatalmas, gazdag anyagból aztán több éves utómunkával létrehozzanak egy sokrétegű, igazi világzenét.
A világ számos helyéről; Japánból, Brazíliából, Maliból, Amerikából és még ki tudja honnan, egyszerre halljuk a zenét és látjuk a muzsikusokat, és a szívünk új tudásra tesz szert: az összetartozás tudására. A legváltozatosabb zenei világok olvadnak össze egyetlen folyammá részben a fantasztikus vágásnak köszönhetően, részben pedig annak, hogy - amint Carlos Santana fogalmaz a filmben - a Földön minden zene "just fits" - összepasszol.
A zenészeken túl azonban még valamit kutatnak: inspiráló gondolatokat olyan inspiráló gondolkodóktól, mint Ekhart Tolle, Noam Chomsky vagy Niel Donald Walsh, az élet nagy kérdéseiről, olyan témák köré csoportosítva, mint a fájdalom, a harag a szeretet vagy a kegyelem. És csakúgy, mint a zenénk, általános emberi igazságaink is "just fit", hiszen valahol, mélyen, mind összetartozunk.

Az Ősi jövendők és a 1 Giant Leap tulajdonképpen teljesen véletlenül kerültek egymás mellé. A könyv, egy Nő alkotása, az értelmünkhöz szól, a zene (a film), a két Férfi munkája, elsősorban a szívünkhöz, de végső soron ugyanazt adják: egy emberibb, boldogabb világ ígéretét és lehetőségét, ha felismerjük, hogy csak együtt van esélyünk r11; egymás rovására nincs. Harmóniát kell teremtenünk a szomszéddal, a természettel, önmagunkkal és egymással. Talán valóban egy Giant Leap, egy hatalmas ugrás előtt állunkr30;

Mindkét alkotást a Műhely zenei klub juttatta el hozzád.
A Műhely több mint tíz éve teremt fellépési és közös improvizációs alkalmakat főként a népzene és a jazz világából, ezen túl a legkülönbözőbb igényes zenei háttérrel érkező zenészek számára. Jelenleg havonta kétszer, a Dürer Kert rFolkbeats-Műhelyébenr1; találkozunk. A klub nyitott, a belépés ingyenes.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Szabó Sándor Pipo
 

1 Giant Leap - My Culture [480p]A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a People & Blogs (Emberek, blogok) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2012. augusztus 29. Nézettség: 332

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal