Hozzávalók:
- 2 dl rizs
- 1 l tej
- 5 dkg vaj
- 1 üveg őszibarackbefőtt
- 1 kávéskanál ánizsmag
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 10 kiskanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 csomag étcsokis pudingpor (főzős)
A díszítéshez:
- tortadara
- jégcukor
Elkészítés:
Egy edényben a leírásnak megfelelően elkészítem az étcsokis pudingot, félreteszem, lefedem.
Egy másik edényben kb 3 dl vizet forralok, mehet bele a citromhéj, a vaj, az ánizsmag, a fahéj, a vaníliás cukor és a megmosott rizs. Lassan forralva a rizsszemek puhulásáig főzöm, majd egy pohárban bekeverem az 5 kanál cukrot és a vaníliás pudingport a tej másik felével, és a rizshez adom, felforralom, kész is. Belekeverem a felkockázott őszibarackot, pár szemet meghagyok a díszítéshez.
Üvegpohárban egymásra halmozom a két krémet, díszítem.
Megjegyzés:
Ha kókusztejjel csináljuk, még finomabb.