Hozzávalók
- 25 dkg piskótatallér
- 0.5 l tejszín
- 1 nagy doboz epres joghurt
- 30 dkg eper
- 7 kanál cukor
- 3 kanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 g zselatin
Elkészítés
Felmelegítjük a joghurtot kézmelegre, a zselatint 1 dl vízben csomómentesre keverjük, majd a mikróban felmelegítjük és összekeverjük a joghurttal, majd félretesyzük hűlni. Előkészítjük a formákat: a félkör alakhoz egy üvegtálat használtam, amit kibéleltem alufóliával és beleraktam a piskótatallért - az oldalára is. A négyszögletes formával ugyanígy tettem.
Ezután felverjük a tejszínt, a porcukrot és a vaníliáscukrot hozzátesszük, elfelezzük, összedolgozzuk a joghurttal és az eperrel. A formákat megtöltjük. A megmaradt piskótatallérokat a tetejére tesszük, majd hűtőben dermesztjük 20 percen át.
Ha megdermedt, tálcára tesszük és tányérra borítjuk. Lehúzzuk róla az alufóliát, így az alja lesz a teteje. Végül tejszínhabbal díszítjük.